KFMİB Yönetim Kurulu Üyesi Albayrak; "Çikolata devi Ferrero'ya yatırım için yer gösterilseydi, Manisa'daki fabrika şimde fındık bölgesinde idi."

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu ve Araştırma-Geliştirme Kurulu Üyesi Mehmet Albayrak, Türkiye fındık sektöründe dengelerin üretimden ihracata her yönüyle değiştiğini Dünya’nın en büyük 3 çikolata firmasından bir tanesi olan Ferrero'nun son yıllarda Türkiye fındık piyasasına yönelik yaptığı yatırımları olumlu bulduklarını bildirdi.
 
Albayrak; "Ferrero'ye Karadeniz Bölgesin de yatırım yapmak için arazi gösterilmiş olsaydı bugün Manisa da ki yatırım bu bölgede idi. Ama yapılamadı. Ordu,Giresun bölgelerinde yatırım yapmak için arazi gösterememe sorunu çözmeliyiz.Dünyanın en büyük 3 çikolata firmasından bir tanesini Türkiye fındık piyasasına yapılan yatırımları olumlu buluyorum" dedi.

Mehmet Albayrak; fındık iyi tarım uygulamalarının son yıllarda artmasının sevindirici olduğunu da dikkat çekerek şunları söyledi:

 "Bu uygulamalardan ve bunun sonucu olarak da ticarette yaşanacak  rekabetten olumlu sonuçlar ortaya çıkacaktır. İhracatçılarımızda hem halen 120 ülkeye olan ihracatı arttıracak, hem de buna yeni ülkeler ilave edebileceklerdir. Yeter ki ülke olarak kaliteli fındık üretim, verimi arttıralım. Zaten şimdiki sıkıntı ihracat değil, üretimden kaynaklanmaktadır."

Albayrak;  Türkiye'nin 2023 yılındaki 3.5-4 milyar dolarlık fındık ihracatı hedefine ulaşmasının da zor olmadığını, üretimden tüketime kadar olan süreç içerisinde istikrarlı ve kalıcı politikaların uygulanmasının yeterli olduğunu sözlerine ekledi.