61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’un en büyük Alışveriş merkezi ile ilgili şu sıralar Trabzon esnafını çıldırtan iddia kulaktan kulağa yayılıyor.

Trabzon esnafına büyük sekte vuran, yerel esnafı bünyesinde barındırmaktan kaçınan Trabzon Forum Alışveriş Merkezi’ne, özellikle tekstil alanında daha büyük markaları Trabzon’a getirebilmesi için büyük bir alanın daha kullanma hakkı verileceği öne sürüldü.

İmarda otopark ve imara kapalı bölge olarak görülen açık alanın 2000 metrekarelik kapalı alana çevrilmek suretiyle imarda yapılacak değişikliğin yakın zamanda Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne geleceği ifade edildi.

Trabzon’a istihdam dışında katma değeri olmadığı söylenen, kazanılan paraların çoğunun yurt dışındaki markalara gittiği ifade edilen Trabzon Forum AVM’ye sağlanacak imar kolaylığına karşılık Forum AVM’nin Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne 1 milyon TL ödeyeceği ifade ediliyor.

Resmi olarak bu rakam doğrulanmasa da kulaktan kulağa her geçen gün yayılıyor.


Trabzon esnafı zaten dar boğazda olduklarını, kapılarının önüne çektikleri tenteye bile büyükşehrin müsaade etmediği ama Forum AVM’ye hakkı olmayan bir izin verileceğini ifade ederek ‘Eğer bu iddia doğruysa Trabzon Büyükşehir belediyesi esnafa büyük bir darbe vurmuş olacaktır. O zaman bizde belediyeye para verelim Uzunsokak’ta, Kahramanmaraş Caddesi’nde, Kunduracılar’daki mağazalarımızı büyütelim. Böyle şey olmaz. İnşallah doğru değildir. Bugüne kadar hakkaniyetli uygulamalarıyla tanıdığımız Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımızın böyle bir hak gaspına müsaade etmeyeceğini düşünüyoruz. Bu kabul edilecek bir şey değildir. Eğer iddia doğrulanırsa Trabzon esnafı olarak gereken tepkimizi ortaya koyacağız’ ifadelerini kullanacak.

Muhalefet partileri meclis üyeleri de olayın henüz resmi olarak gündeme gelmediğini, gelmesi halinde Trabzon esnafına büyük bir darbe vurulacağını, gereken açıklamaları konu gündeme geldiğinde yapacaklarını ifade ettiler.