61SAAT HABER SERVİSİ - Vatandaşların, dolgu çalışması zannettiği bölgede edinilen bilgiye göre Dip Temizliği çalışması yapılıyor.
Ancak Dip Temizliği için yapılan uygulama bir çok kesim tarafından tepkiyle karşılandı.
Bu tepkilerden en dikkat çekeni ise Trabzon Kent Konseyi Başkanı ve inşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Yaylalı’dan geldi.
Yaylalı, çalışmanın fotoğraflarını paylaştığı sosyal medya hesabından, “Ganitada bu yapılanan izahını art niyet olmadan, samimiyetle çok merak ediyorum” diye yazdı. Ardından bu yazdığına yeniden yorum yapan Yaylalı, “Kimsenin haberi olmadan bir hafta sonu yapılan çalışma. Gereği, kurumsal olarak yapılır ama mühendislik açısından bu ilginç vakânın izahını gerçekten merak ettim” ifadelerini kullandı.
Yaylalı, daha sonra su altı balçık, çamur, dip temizliğinin nasıl yapılması gerektiği yönündeki videoyu da takipçileri paylaştığı görüldü.
Yapılan bu çalışma bir çok kesimden tepki çekerken ilgililerin bu duruma nasıl bir açıklama getireceği ise merak konusu...

BÜYÜKŞEHİR AÇIKLAMA YAPTI
Konuyla ilgili Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı açıklama yaptı.. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

Basına ve Kamuoyuna ; Trabzonumuzun denizle buluşma noktalarından olan Ganitada denizin dip bölgesinde biriken ve yaz aylarında deniz suyu seviyesinin düşmesiyle kokuya sebep olabilecek olan çöp ve atıkların alınması işlemi hemen hemen her yıl yapılan rutin bir işlemdir. Bu yılda aynı bölgedeki çöplerin alınması işlemi gerçekleştirilmektedir. Bu yılki temizlik işlemleri iş makinesinin ulaşım mesafesinden uzakta olduğu için kıyıya paralel küçük bir yol yapılmak suretiyle çöpün bulunduğu alana iş makinesi ulaştırılmıştır. Gece boyu çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir. Ganita’nın tabii yapısını korumak için yapılan bu işlemi hiçbir şeyi sorup öğrenmeden yanlış kanaat sahibi olarak sosyal medyadan paylaşanları üzülerek izliyoruz. Çalışmaların ara vermeden çok kısa sürede bitirileceğini ve Ganita - Kemerkayanın temizlenmiş tabii yapısının sağlanacağını kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz.

TEMİZLENMEYE BAŞLADI

Trabzon Büyğkşehir Belediyesi hem sosyal medyadan gelen tepkiler, hemde 61saa.com'un olayı duyurmasının ardından bolgeye serilen toprak kaya parcalarını temizlemeye başladığı kaydedildi.

TRABZON'DA Kİ ÖRNEK

FARKLI ÖRNEK