Yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: 
15 Temmuz ve Milli İrade duruşunun dördüncü yıldönümünü yaşamaktayız.15 Temmuz 2016 gecesi Darbe kalkışması ile demokrasiye pranga vurulmak istenmiş, millet iradesi, Türk ve Türkiye düşmanları hayal kırıklığına uğramıştır. O gece ayağa kalkan millî ruh ve demokrasi inancımız bir kez daha yeniden diriliş destanını yazarak cumhuriyetine, demokrasisine, istiklâl ve istikbâline nasıl sahip çıktığını tüm dünyaya haykırmıştır.
15 Temmuz'ları yaşamamak için bize verdiği dersleri doğru şekilde okuyarak dinimizi, dilimizi, ırkımızı, yaratılıştan gelen zenginliklerimizi istismar etmek isteyenlere karşı uyanık olmalıyız. Ülkemizi fitne ve fesada sürüklemek isteyen nifak hareketlerine hep birlikte engel olmalı huzur, güven ve kardeşliğimizi zedeleyebilecek davranışlardan uzak durarak birlik ve beraberliğimizden ödün vermemeliyiz.
 Trabzon Gazeteciler Cemiyeti olarak 15 Temmuz'da yolları, köprüleri, meydanları, havalimanlarını doldurarak FETÖ terör örgütü mensubu hainleri hezimete uğratan aziz milletimizin her daim yanındayız. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında halkın yaşananlardan haberdar olması için canlarını hiçe sayarak görev yapan muhabir, foto muhabir ve kameramanları unutmuyor, Vatan uğruna vücutlarını siper ederek Şehadet Şerbeti içen kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.