61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon - Gümüşhane - Erzincan hattına yapılması ön görülen tren projesinin Rize - Erzurum hattına kaydırıldığı iddialarına AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora açıklık getirdi. 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismalioğlu ile konuyu görüştüklerini ifade eden Cora, Erzurum - Aşkale, Rize güzergahının basına yansıyan şekilde kesinleştiği iddialarını Bakan Karaismailoğlu’nun doğrulamadığını kaydetti. 

Cora, güzergahın halen Erzincan, Gümüşhane, Maçka ve Trabzon olduğunu açıkladı.

Cora, “Erzincan, Gümüşhane, Trabzon demiryolu, bize önceki dönem Başbakanımız Binali Yıldırım beyin, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın şehrimiz meydanında vermiş olduğu sözdür. Trabzon’da sözünü yerini getirmiştir. Bu projeden vazgeçileceğini düşünmüyoruz. Trabzon, Maçka Gümüşhane ve Erzincan güzergahı bizim tercihimiz değil coğrafyanın tercihidir” dedi. 

Cora, sözlerine şu şekilde devam etti: 
“Bu güzergah, kadim bir şehirin, kadim bir medeniyetin oluşturduğu ipek yolu güzergahıdır. Trabzon, nüfusu itibariyle ihracat rakamları, vergi tutarıyla ticaretin merkezi olmuş bir şehirdir. Dolayasıyla bölgenin ilk devlet üniversitesinin, ilk limanını ve uluslararası deniz ile hava limanın bulunduğu şehirdir. Güzergah burayı emrediyor. Şehrin tarihsel kotları gereği güzergah burayı işaret veriyor. Bizim şehrimize bir sözümüz vardır ve bu sözün takipçisiyiz” diye konuştu. 

Hatırlanacağı üzere  Erzincan - Gümüşhane - Trabzon Demiryolu Altyapı, Etüt, Proje ve Mühendislik ve Danışnanlık Hizmet Alım İşinin Proje kısmının ihalesi 2018 yılında yapılmış ve idareye teslim edilmişti.