Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e iade-i ziyarette bulundu. Vali Öz tarafından valilik girişinde karşılanan Yavuz, şeref defterini imzaladı. Ardından valilik makamına geçen iki vali, iller arasındaki ortak çalışmaları değerlendirdi.

         Ziyaretinden dolayı Yavuz'a teşekkür eden Vali Öz, birbirine komşu olan Gümüşhane ve Trabzon arasındaki ilişkilerin çok eskilere dayandığını ifade ederek, "Gümüşhane ile Trabzon kardeşliği her zaman örnek olmuştur. Bu kardeşlik; ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda birbirini destekleyerek devam edecektir. Valimizle yaptığımız bu görüşmemizde, birbirleriyle  ticari, ekonomik ve kültürel ilişkisi olan bu iki ilimizin birlikte hareket ederek ortak kültürel ve doğal değerlerini ortaya çıkarması gerektiği konusunda hemfikir olduk. Özellikle turizme ivme kazandıracak Çakırgöl ve Santa bölgelerinde yapacağımız ortak çalışmalar her iki ilin ekonomisine katkı sağlayacaktır. Ayrıca bölgesel bir plan olan Yeşilyol Projesi konusunda da işbirliği yaparak projenin hayata geçirilmesi için gayret göstereceğiz. Bu ortak çalışmalardaki amacımız her iki ilin ve bölgenin kalkınmasını hızlandırmaktır. 

                Gümüşhane Valisi Yavuz da, Gümüşhane olarak kendilerini Trabzon'dan hiç bir zaman ayrı görmediklerini ifade ederek, "Trabzon'da çok sayıda Gümüşhaneli yaşamaktadır. Sayın valimizin ifade ettiği gibi coğrafyası ve kültürü ortak olan iki ilimizin işbirliği içersinde çalışması, ortak projeler üretmesi ilişkilerimizi daha da geliştirecek ve kalkınmamıza vesile olacaktır" diye konuştu.  

            Vali Öz, ziyaretin anısına Gümüşhane Valisi Yavuz’a fincan takımı hediye etti.