61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon ve Giresun’da 4 bin kaçak yapı hakkında yıkım kararı verilirken buraları yapan kişilerin İmar Barışından faydalanmak için başvuru yaptıkları belirtildi. 
Bu yapılan yanı sıra yenilerinin de yapıldığı yaylaların bir diğer sorunu çöp. 
Geçtiğimiz günlerde Kadırga Yaylasında yapılan şenlik sonrası oluşan çöp yığınları büyük tepki çekerken Gümüşhane’ye bağlı Özkürtün Belediyesi çalışanları büyük bir özveri ile bölgeyi temizlemişti. 
Ancak şenlikler haricinde günü birlik yaylaya çıkarak piknik yapanlarında çöplerini toplamak yerine bir çoğunun piknik yaptıkları alanlarda bıraktıkları gözleniyor. 
Özellikle bölgeye turist olarak gidenlerin Arap Turist veya Türk vatandaşlarının piknik yaptıktan sonra çöplerini alana bırakmaları bir çok kişi tarafından tepki çekerken bazı vatandaşlar bu alanlardaki çöpleri kendi inisiyatifleriyle toplayıp belli alanlara biriktiriyor. 
Doğal Güzelliklerin hem kaçak yapı, hem de çöplerle kirletildiği Trabzon – Gümüşhane yaylalarında bu durumun bir diğer mağduru da ne yazık ki hayvanlar. Yaylacılık için bu alanlara giden vatandaşlar hayvanlarını burada ki geniş otlaklara salarken hayvanların bazılarının çöpten beslendikleri görüldü. Bir çok kişi yaylalardaki hem kaçak hem de çöp sorunu kalıcı çözüm bulunmasını istedi.