Açıklamalarda bulunan Trabzon halkı genel anlamda trafikte yaşanan sorunlara değindi. Buna yönelik yapılması gereken çalışmalardan da bahseden halk, otopark yapılması gerektiğini dile getirdi.  Bunun yanı sıra turizm için de geliştirmeler ve iyileştirmeler yapılmalı diyen halk, "Esnaf için bir şeyler yapardım. Turizm için çok şeyler yapardım. Yani Trabzon'a yatırım için çok şeyler yapardım" dedi.

"Suriyeliler gönderilmeli"

Trabzon'da yaşanan sorunlardan birinin de 'Suriyeli sorunu' olduğunu kaydeden Trabzon halkı, "Gelecek nesilde pırıl pırıl gençlerimiz var ama bunlara yeterince değer verilmiyor. Suriyelilerden çok bizim kendi öz evlatlarımıza güvenmemiz onlar için bir şeyler yapmamız gerekiyor" diye konuştu. Eleştirilerde bulunan Trabzon halkı, "Trabzon'da bulunan Suriyelileri, Afganistanlıları, Arapları gönderirim. Çünnkü artık Trabzon halkının huzurunu bozuyorlar" dedi.

"Boztepe yolu düzeltilmeli"
En önemli sorun Boztepe sorunu diye konuşan halk, "Boztepe'ye çıkan yol büyük sorun. Çünkü Boztepe'ye çıkarken bu meydandan sürekli dönüyosun ama çıkamıyosun. Aslında olması gereken buradan bir kavşak verilmeli ve sorun çözülmeli" açıklamalarında bulundu. 

"Eski yapılaşmalar kaldırılmalı" 

Şehirdeki çarpık kentleşme düzeninin bozulması gerektiğini vurgulayan Trabzon halkı, "Eski yapılaşmalar kaldırılmalı. Kentleşme anlamında daha ciddi düzenlemelr yapılmalı. Bunun belli bir maliyeti var tabi ama uzun vadede yapılması gereken yegane şeylerden birisi bu" diye konuştu. 

"İşsizlik sorunu var"
Trabzon'da bariz şekilde işsizlik sorunu olduğundan bahseden halk, çay ocaklarının dolu olmasını bu nedene bağladı. Her yerde çay ocakları olduğunu vurgulayan Trabzon halkı, "Buralarda eşimizle rahatça yürüyemiyoruz. Düzenlemeler getireceğini söyleyen Belediye Başkanı nerde? Ben özellikle Trabzonspor'un maçının olduğu gün buraya gelemiyorum çünkü yürüyemiyorum. Ayrıca büyük bir işsizlik sorunu var. Sokaklara bakınca çay ocaklarının doluluk oranından bunları anlayabilirsiniz" diye konuştu. 

Öte yandan genel anlamda trafik sorununun fazlalığından bahsden halk, en kısa zamanda bu sorunun çözülmesi gerektiğine vurgu yaparak açıklamalarını noktaladı.