61SAAT HABER SERVİSİ - Samet Emirzeoğlu - Çağrı Aktaş

Trabzon'da güneşli bir hava sonrası vatandaşların sokaklara akın etmesi koronavirüsü unutturma noktasına geldi.

61saat ekibi olarak Trabzon sokaklarında vatandaşlara ''İdari tedbirler mi yetersiz yoksa vatandaşlar mı tedbirsiz?'' sorusunu yönelttik ve birbirinden ilginç yanıtlar aldık.

TRABZON HALKI NEDEN SOKAKTA?

61saat mikrofonlarına konuşan bir vatandaş açıklamalarında ''Vatandaşlarımızın duyarsızlığından dolayı böyleyiz. İşi olmayan adamlar dışarı çıkıyor. Vatandaşımız duyarsız davranıyor'' ifadelerini kullandı ve kendisinin iş nedeniyle sokakta olduğunu belli oldu.

İNSANLAR ÇALIŞMAK ZORUNDA!

61saat mikrofonlarına konuşan bir öğrenci açıklamalarında ''İnsanlar dışarı çıkmak zorunda çünkü yemek yiyecekler, çalışmak zorundalar. Bizler mesela sınavlar iptal edilmediği için sınava gireceğiz, ders çalışmak zorundayız. 2 maske takıyorum fakat yeterli olduğunu düşünmüyorum'' ifadelerini kullandı.

HAVA ALMAK İÇİN ÇIKTIM!

Dışarıya dolaşmak için çıktığını belirten bir vatandaş ise açıklamalarında ''İş için çıkmadım, çalışmıyorum ama çıktım. Kendimizi kolluyoruz. 1 saat dolaşıp sonra geri dönüyoruz.'' ifadelerini kullandı.

MEĞER TEK BEN DIŞARDAYIM!

Konuya ilginç bir yaklaşımda bulunan vatandaş ise ''2 aydır evdeyim ve herkesi evde zannediyordum fakat dışarı çıkınca gördüm ki tek ben evdeymişim. Trabzon'da vakalar baya yüksek ama kimsenin umrunda değil. Tedbirler alınmadığı sürece azalacak gibi durmuyor. Onlar umursamadıkça kimse umursamıyor, bizde umursamıyoruz'' açıklamalarını yaptı.