Trabzon’un vatandaş açısından belki de en çok şikayet ettiği konulardan biri de kaldırım işgalleri. Bazen öyle yerler var ki kaldırımda yürümek imkansız. Bu duruma sebebiyet veren en büyük etken ise inşaat sahaları. Binaların yenilenmesi veya yeni bina yapımlarında güvenlik için alınan önlemler kaldırımları tamamen kapatıyor. Bu durumda da vatandaşlar mecburen araç yoluna iniyor. 
Şehirde bununla ilgili bir çok örnek sayabiliriz ancak en bariz örneklerinden biride Postanenin hemen karşısında yer alan eski Sümer Bank veya bir dönem SGK’nin geçici olarak kullandığı binayı örnek verebiliriz. 
Bu binadaki çalışmalar bir süredir devam ediyor. Evet güvenlik açısından kaldırım kapatıldı. Ancak yan tarafta otopark için sarı çizgi çizilmiş. Oraya da araçlar park edince vatandaş bildiğiniz buradan geçmek için yolun ortasına kadar iniyor. 
Aslında sadece burası değil şehrin bir çok noktasında çay ocakları veya esnaflar tarafından kaldırımların belli bölümleri işgal edilmiş. Bu işgaller için belediyelerde belli ücretler alıyor, ama herkesin şikayetçi olduğu kaldırım işgallerine ilerde nasıl çözüm bulunacak..