Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli hayat programı kapsamında Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik bu sabah başladı. 

Ayasofya Sahil Kavşağı’nda başlayan her gün 10 bin adım programına vatandaşlar katılırken Trabzon Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya ve kamu kurum kuruluşlarının müdürleri destek verdi.

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu burada yaptığı konuşmada, vatandaşların hareket etmeleri gerektiğini söyleyerek, ‘’ Hareket etmeliyiz hareket etmiyorum ve bu nedenle bazı hastalıklarda obezite gibi hastalıklarda sıkıntı oluyor her gün 10 bin adim daha etkin bir şekilde yaymak istiyoruz bugüne bu anlamda bir farkındalık oluşturmak için bu davetimizi yaptık inşallah güzel bir yürüyüş yapacağız bu yürüyüşlerin devamının gelmesini diliyorum’’ dedi.

Vali yardımcısı Ayhan Yazgan ise, ‘’Yürüyüş yolumuz var yürüyen YÖK sağlıklı yaşam ve yaşlanma için bunu iyi değerlendirmek lazım Katılan herkese teşekkür eder spor dolu sağlıklı günler dilerim’ ifadelerini kullandı.