Konuyu basından takip ettiklerini kaydeden Çavga,  “Açık kaynaklardan takip ettiğimiz ; Yolcu güvenlik ücretlerinin hava yolu taşıyıcıları tarafından DHMİ'ye ödeneceği ve Havayolu şirketlerinin bu farkı bilet fiyatlarına  yansıtacağı yönündedir. Bu fark Trabzon, Adana, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kayseri havalimanlarında yolcu başı 3 Euro, DHMİ’nin işlettiği diğer havalimanlarına ise  yolcu başı 1 Euro olarak uygulanacaktır. İzahı açık biçimde yapılmayan bu uygulamanın özellikle 6 şehri farklı kılması açıklamaya muhtaç bir konudur. Güvenlik ücreti adı altında uygulanacak ücretlendirmenin açıkca belirtilmemesi bu 6 il açısından güvenliksizlik imajı oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı. 
Çavga, “Özelikle Turizmde Karadeniz bölgesinin parlayan yıldızı olma özelliği taşıyan Trabzon havalimanının imajının böyle bir haber ile zedelenmesi kabul edilir bir durum değildir.
Bilindiği üzere Trabzon son yıllarda Ortadoğu ülkelerinden turist ağırlamaktadır ve Bu portföy ortalama 5-6 kişilik aileler halinde seyahat etmektedir. Bilet fiyatlarına güvenlik ücreti farkı olarak yansıtılacak ücret sezondaki bilet fiyatları ile birleşince Trabzon’un tercih edilebilir bir destinasyon olma özelliğine olumsuz etki edecektir.
Bu ücretin uygulanması maliyetler açısından elzemse Yetkililere tavsiyemiz; Trabzon, Adana, Erzurum, Gaziantep, Hatay ve Kayseri illerine uygulayacakları çifte fiyat uygulamasından vazgeçmeleri yönündedir. Bu düzenleme 6 ilin güvenlikli olmadığı yanlış algısını düzelteceği gibi diğer havalimanları ile fiyat farklarını da  ortadan kaldıracaktır” değerlendirmesiyle açıklamasını bitirdi.