61SAAT HABER SERVİSİ

Türkiye'nin yolcu ve uçak trafiği bakımından en önemli havalimanları arasında yer alan Trabzon Havalimanı'nda pist yenileme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

28 MAYIS'DA AÇILMASI PLANLANIYOR

50’yi aşkın iş makinesi ve araç gereç ile onlarca çalışan ile devam eden asfalt yenileme çalışmasının tamamlanmasının ardından Trabzon Havalimanı’nın 28 Mayıs 2020 tarihinde açılması planlandığı kaydedildi.

1957 YILINDAN BERİ HİZMET VERİYOR

Hava trafiğine 1957 yılında açılan Trabzon Havalimanı'nın 2 bin 640 metre uzunluğa, 45 metre genişliğe ve 7,5 metre banket genişliğine sahip pisti bulunuyor. Havalimanı, orta ebatlı uçakların inmesine uygun 'ICAO' standartlarında yer alıyor. Korona virüs salgını öncesinde Trabzon Havalimanı'ndan İstanbul, Ankara ve Adana'ya her gün; İzmir, Antalya, Bursa Yenişehir ve Kocaeli havalimanlarına ise haftada birkaç kez sefer düzenleniyordu

2019'DA 4 MİLYONA YAKIN YOLCU KULLANDI

Trabzon Havalimanı'nı DHMİ verilerine göre 2019 yılında iç hatlarda 3 milyon 372 bin 231, dış hatlarda ise 394 bin 917 olmak üzere toplam 3 milyon 767 bin 148 yolcunun kullandı. 2019 yılında iç hat iniş-kalkış yapan uçak sayısı 25 bin 930, dış hat iniş-kalkış yapan uçak sayısı ise 4 bin 405 olmak üzere toplam 30 bin 335 olarak gerçekleşti.

MİLLETVEKİLİ BALTA, 'HAVALİMANININ GÜNÜN ŞARTLARINA HİZMET ETMEDİĞİNİ BİLDİRDİK'

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 61saat'e yaptığı açıklamada Trabzon Havalimanı'nın yenilenmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a söylediklerini ifade ederek, ''
Trabzon Havalimanı bir kısım çalışmalar yapıldı. Biz Havalimanının yenilenmesi ile alakası bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza ve geçmiş dönem Bakanımıza da arz ettik. 
Özellikle Dış hatların yoluculara yeteri kadar hizmet veremediğini Türkiye’de ilk sıralara giren bölgede havalimanının günün şartlarına hizmet etmediğini ve yenilenmesi gerektiğini söyledik. 
Trabzon’un tren yoluyla buluşması için hassasiyetleri arz ettik. Yapılmış projeden bahsettik” dedi.