61SAAT HABER SERVİSİ - Ordu-Giresun havalimanın yapımına sona doğru yaklaşılırken Gülyalı Kaymakamı'nın yaptığı açıklama Trabzon'da tedirginlik yarattı. Gülyalı Kaymakamı Cuma Emeç, Ordu - Giresun havalimanında çalışmaların sona yaklaştığını belirterek,"Havalimanımız hem Ordu hem de Giresun illerimize hitap edecektir. Bizim havalimanımız faaliyete geçtiğinde Trabzon Havalimanı tadilata girecek. Bu durum bizim hava limanımızın önemini bir kat daha artıracaktır" sözleri Trabzon'da tartışılmaya başlandı. 

HAZİRAN'DA KAPANABİLİR


Kaymakamın bu açıklamalar Trabzon havalimanın belli bir süre tadilat nedeniyle kapalı kalacağı ve Trabzon ekonomisini belli bir süre olumsuz etkileyebilecğei belirtildi. Kaymakam Emeç, Ordu - Giresun havalimanında Haziran ayının ortasında uçuşlara başlanacağını belirterek, "Ordu-Giresun Havalimanı’nın fiziki olarak yüzde 80’i, dış koruyucu mendireğin yüzde 94’ü gerçekleşmiş durumdadır. Pist dolgusu tamamlandı. Asfaltta son 100 metredeyiz. Bu pazar gününe kadar bitirmeyi düşünüyoruz. Havalimanının üst yapı terminal ihalesi yapım aşamasında. Önümüzdeki hafta imzalar atılacak oda bitecek. Kısmet olursa üst yapımı komple Haziran ayı sonu gibi bitireceklerini tahmin ediyoruz. Haziran ayı ortası gibi arkadaşlar uçuşa başlanacağını söylediler” dedi.

TRABZON TURİZMİNİ ETKİLEYEBİLİR

Kaymakamın Ordu-Giresun havalimanın yazın başlangıcında faaliyete geçeceğini açıklaması ve daha sonrasında Trabzon havalimanının tadilata girerek belli süre kapalı kalacağını vurgulaması Trabzonlu turizmini etkileyebileceği bildirildi. Konuyla ilgili Trabzon'dan henüz bir açıklama yapılmazken bu sürecin Trabzon'u nasıl etkileyeceği merak konusu oldu.