61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi 2018 yılı ilk toplantısını bugün yaptı. Başkan  Ahmet Metin Genç, başkanlığında toplanan belediye meclisinde ilk olarak yoklama yapıldı, ardından ise geçmiş aya ilişkin faaliyetler hakkında meclis üyeleri bilgilendirildi. 
Daha sonra ise meclis üyeleri gündem dışı söz alarak, Ortahisar İlçesinin sorunları ile ilgili sorular soruldu. 
İyi Partili üye Davut Çakıroğlu, “Soluduğumuz hava bizim havamız. Bunun için ciddi mücadele veriliyor. Bugün meclise gelirken Konaklardan geçtik. Orada Doğalgaz var. Ama havalimanında ki baca kulenin başını dumanlamış. Fotoğrafını da çektik. Devlet Hava Meydanları İşletmesi. Bu kamu kuruluşudur örnek olması gerekiyor. Saat 13:00’da bugün ki hava derecesine göre Valilik Genelgesinde kalorifer yakılmaması gerekiyor. Havalimanında kulenin başı dumanlı… “ dedi. 
Başkan Ahmet Metin Genç, “Doğalgaz hassasiyetinizi katılıyorum. Konaklarda doğal gaz var. Havalimanı niye kullanmıyor. Bu konuda bilgi sahibi değilim. Biz de bunu gündeme taşıyalım. Allah’a çok şükür. Yüzde 80’i geçebildik merkezde. Bu hassasiyeti bütün vatandaşlarımıza hitap edelim. Bazı kapılarımızda kutu olupta doğalgaz kullanmayan ciddi rakamda vatandaşımız var. Geçtiğimiz yıl da gündem oldu. Yaptırım uygulamalı mı olmamalı mı? Tekrar gündem yapmalıyız. Bütün vatandaşlarımızın temiz hava soluması açısından” dedi.