61SAAT HABER SERVİSİ - Bağımsız Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, Öztel’in köyününde ki evinin önünden çöplerin alınmadığı iddiasını yalanladı. 
Konuyla ilgili  “Aslı yok, öyle bir şey olur mu?” Diyen Başkan Nuhoğlu, kendisinin 10 gündür izinli olduğunu ve göreve yeni başladığını hatırlattı. 
Öztel’in kendisinin yaklaşık 2 - 3 yıldır Trabzon’da oturduğunu belirten Nuhoğlu, çöplerin ise köylerde kışın fazla kişinin olmaması ve çöp kutularının dolmaması nedeniyle  2 - 3 günde bir alındığını ifade etti. 


Nuhoğlu, “Zaten arkadaşlarımız 2 günde bir çöpleri alıyor. Ancak kış olduğundan dolayı köylerde kimse olmadığı için bidonlar dolmuyor. 3 tane arabamız var. Şu anda 1 tane çalışıyor ve o da yetiyor mahallelere. Ancak yazın gerekire 3’ü birden çalışıyor. Kimseye kastımız olmaz, olmamıştır” dedi. 


DEZENFEKTE, BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN YAPILDI
Öztel’in kendi fırınının belediye tarafından dezenfekte edilmediği iddiasına ise, dezenfekte işleminin Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını ve kamu kurumları ile müftülük cami gibi yerlerin dezenfekte edildiğini ifade etti. 
Nuhoğlu, “Trabzon Büyükşehir Belediyesinden geldiği arkadaşlar, müftülükleri, resmi kurumları yaptılar. İş yerlerini yapmadılar. İş yerlerinde talepler olmayınca yapmadılar. Sadece resmi kurumların dezenfeksiyonu yapıldı” dedi.