Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan ana yol, cadde, bulvar ve meydanlar Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından 7 gün 24 saat temizleniyor. Yoğun araç trafiğini aksatmamak için gündüz saatlerinde yapılamayan çalışmalar, sabahın ilk ışıklarına kadar devam ediyor.

Şehir genelindeki temizlik çalışmalarının büyük kısmının gece yapılması, vatandaşlardan da tam not alıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından gece çalışmalarıyla ilgili yapılan açıklamada; “Kahramanmaraş Caddesi, Farabi Caddesi, Akif Saruhan Caddesi, Gazipaşa Caddesi, Şenol Güneş Caddesi ve şehirlerarası otobüs terminali haftada bir kez, Meydan Parkı ise her gece yıkanmaktadır. Tanjant, Soğuksu Caddesi, Şehit Refik Cesur Caddesi ve Trabzon-Rize karayolu ise her gece süpürme aracı ile süpürülmektedir.

Kadınlar pazarı her gün akşam saatlerinde temizlenmektedir. Bu çalışmalara ek olarak gece saatlerinde meydana gelebilecek doğal afet sonrası ve altyapı çalışmalarından kaynaklanan kirliliklere de anında müdahale edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.