61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da Hocalı Katliamı’nın 24’üncü yıl dönümü nedeniyle yürüyüş düzenlendi. 26 Şubat 1992 tarihinde Ermenistan güçlerinin, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ Bölgesi’ne bağlı Hocalı Kasabası’nda katlettiği sivil insanları unutmayan Türkçü Turancılar Uzunsokak’tan başlattıkları yürüyüşü Meydan Parkı Atatürk alanında sonlandırdılar. Ötüken Dergisi Trabzon Temsilciliği’nin düzenlediği, yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı.  Meydan Parkı Atatürk önünde bir basın açıklaması yapılarak sonlandırılın yürüyüşte katılımcılar adına Ötüken Dergisi Trabzon Temsilcisi Mustafa Furkan Nur,  konuştu.
“Karabağ'ın işgalininim 24.yılını anıyor. Topraklarımızı işgal eden ve buna göz yumanları lanetliyoruz” şeklinde konuşmasına başlayan Furkan Nur, “Ermeniler, Karabağ'ı adım adım medeni geçinen bütün dünyanın önünde işgal ederken Hocalıya saldırmış ve bir gecede kadın, çocuk, yaşlı demeden Azerbaycanlı 613 kandaşımızı şehit etmiştir” ifadelerini kullandı.



Furkan Nur, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Biz bugün tek Ermeni'nin burnu kanasa bütün dünyayı ayağa kaldıran, işgalci Ermeni'yi besleyen, Türk'ün kanına, pis ayaklarıyla basarak yaşayan bütün iktidar sahipleriyle, Türkün akan kanına kafasını çevirip nedensiz ordular yığıntılarını, tasmalı it gibi sahiplerinin elinde dişini Türklüğe bileyenleri siz yaşayan Türklük sevdalılarına ve aziz şehitlerimize şikayet ediyoruz.
Dünya Türklerinin kardeşliği bugün ki ayrı devletlerden yana siyasi sınırlardan çok eskidir. Parça parça olmuş devletler kanımıza susamış, eli kanlı düşman milletler, medeni geçinen ağır silahları, iktidar sahiplerinin siyasi menfaatleri, Türklüğün kardeşliğine birliğine zarar veremeyecektir. Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor ve buradan bütün bir dünyaya açıkça ilan ediyoruz "Kandaşlarımızın kanı yerde kaldıkça, işgalci Ermeni Karabağ'dan defolmadıkça, Türkün bütün esir yurtları azatlığa kavuşmadıkça, zafer Türkün olmadıkça,  hiçbir anlaşmayı hiçbir barışı hiç bir kardeşliği kabul etmiyoruz. Bugün kendilerini mazlum  millet olarak dünya kamu oyuna pazarlayan Ermeniler  ve bu duruma çanak tutanlar iyi bilsinler ki zulüm sadece zalimlerin harcıdır ve Türk milleti bu zalimlerden mutlaka ve mutlaka hesap soracaktır. Türk yurdunda Türk hakim olana kadar  Türkçülerin savaşı sürecektir”