61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi 2019 Yılı 2. Olağan Genel kurulu, bugün yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonunda yapılan Genel Kurulun Başkanlığını Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptı. 

Zorluoğlu, Genel Kurulun açılışında yaptığı konuşmada Trabzon’da içme suyu ve kanalizsayon konusunda ki acil öncelikli sorunların çözümü için 5 yılda 2 Milyar TL’lik yatırım yapılacağını açıkladı. 

Zorluoğlu, “Mevcut durumu biliyoruz, sorunları biliyoruz. Çözümleri ortaya koyduk. Finansman konusunda bize ne lazım biliyoruz. Yaklaşık 2 milyar TL’lik bir yatırımla toplamda 5 yıl içinde Trabzon’umuzun içme suyu ve kanalizasyon konusunda ki acil öncelikli sorunlarını çözmüş olacağız. Stratejik planımızı bu anlamda hazırladık. Yatırım programını bu yaklaşık içinde taslağını hazırlayıp genel kurulun onayına sunuyoruz. Büyükşehir Belediyemizin yakın gözetimi altında çalışmalarını yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi teşkilatı ile TİSKİ teşkilatı arasında yakın işbirliği koordinasyon tesis ettik. Birlikte yürütülmesi gereken görevler söz konusu oluyor. Genel Sekreterliğimiz ve TİSKİ Genel Müdürlüğü arasında her kademede iyi bir işbirliği sergilendiğini ifade etmek istiyorum” dedi. 
Zorluoğlu, “İddialı Stratejik Plan ve Yatırım Programı hazırladığımızı söylemek istiyorum. 
İşletilen içme suyu arıtma tesisi 12’dir, 5 yıl içinde 22’ye çıkarmayı hedefliyoruz.  Suların kalitesinin arzu edilmemesi seviyesi meseleni de bu şikayetleri minimuma indirmeyi hedefliyoruz. 
Suyu çok dikkatli kullanmak zorundayız. Teminini önümüzdeki 30 – 40 yıllarını hesaplamalıyız. Su temini gölet sayısını 5 yıl sonra 14 tane olmuş olacak. Başlangıç sıfır.. Depolarla alakalı 45 tane yeni inşa etmeyi planlıyoruz. 
Memnuniyet oranını arttırmayı düşünüyoruz.  Kanalizasyon noktasında arıtma meselesine özel önem veriyoruz. Gerek çevreyi, gerek Karadeniz’i kirletmemeyi hedef koyduk” ifadelerini kullandı.