TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görüşmelerinde CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’nun Bakan Ahmet Arslan’a ‘Karadeniz sahil yolu şehir geçişleri çok ciddi problem oluşturuyor, özellikle trafikle ilgili. Ünye’de yapıldığı gibi Ordu, Trabzon ve Rize’de şehir geçişlerinin arkaya alınması ile ilgili çalışmanız var mıdır?’ sorusuna yanıt geldi.

Kanuni İşaret Edildi

Bakanlıktan verilen cevapta, ‘Genel anlamda şehir geçişlerinin güneyden geçecek şekilde planlamaları devam etmektedir’ denilirken Samsun, Ordu, Giresun ve Rize’de çevre yolu çalışmalarının başladığı belirtildi. Trabzon’da ise Kanuni Bulvarı işaret edilerek 23 km olduğu ve çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Güney Çevre Yolu’nun ise adı bile geçmedi. 

Soru: Karadeniz sahil yolu şehir geçişleri çok ciddi problem oluşturuyor, özellikle trafikle ilgili. Ünye’de yapıldığı gibi Ordu, Trabzon ve Rize’de şehir geçişlerinin arkaya alınması ile ilgili çalışmanız var mıdır? 

Cevap: Genel anlamda şehir geçişlerinin güneyden geçecek şekilde planlamaları devam etmektedir. Bu bağlamda; Ünye çevreyolu 15,5 km bölünmüş yol Bitümlü Sıcak Karışım kaplamalı olarak trafiğe açılmıştır. Ordu Çevreyolu 21.4 km olup 10.7 km’si tamamlanmıştır. Çevreyolunda çalışmalar devam etmektedir. Trabzon Kanuni Bulvarı 23.7 km olup çalışmalar devam etmektedir.  

Rize Güney Çevreyolu 8,5 km olup 6,5 km’si tamamlanmıştır. Projenin çalışmaları devam etmektedir.  Giresun Çevreyolu 48 km olarak proje devam etmektedir. Samsun doğu çevreyolunun projesi hazırlanmış olup batı çevreyolunda proje çalışmalarına başlanacaktır.