Konu ile ilgili olarak İl Müdürü Ahmet Kurt yaptığı   

 “Covid-19 bulaşıcı salgını fiziksel sağlığımızı tehdit ederken, salgının yol açtığı korku ve panik gibi ruhsal sıkıntılar ile uzun süreli sosyal izolasyona bağlı bireysel sorunlar, aile çatışmaları, çocuklarda problem davranışlar gibi konularda danışma ihtiyacı olacağından hareketle sosyal hizmet merkezlerimizde telefonla psikososyal destek hizmeti sunumuna başladıklarını söyleyerek buna göre Çaykara Dernekpazarı Hayrat ilçelerimiz Of Shm Müdürlüğümüzün 0 (462) 777 70 12 nolu telefonunu, Araklı, Köprübaşı Sürmene ilçelerimiz Sürmene Shm Müdürlüğümüzün 0 (462) 746 33 11 nolu telefonunu, Maçka, Yomra, Arsin, Ortahisar ilçelerimiz  Ortahisar Shm Müdürlüğümüzün 0 (462) 325 10 70 nolu telefonunu, Düzköy ve Akçaabat ilçelerimiz  Akçaabat Shm Müdürlüğümüzün 0 (462) 248 54 44 nolu telefonunu Tonya, Beşikdüzü, Çarşıbaşı,  Şalpazarı, Vakfıkebir ilçelerimiz Vakfıkebir Shm Müdürlüğümüzün 0 (462) 841 33 81 nolu telefonunu arayabileceklerini belirtti. 
    Ayrıca il Müdürü Kurt: “Birçoğumuz film sahnesi gibi gelişen dünya gündemini yakından takip ediyoruz. Konu ile ilgili uzmanların önerilerine kulak verip, günlük vaka sayıları ile hemhal oluyoruz. Salgın sosyal izolasyon ile birlikte konuşma içeriğimizin büyük bölümünü kaplıyor. Hal böyle olunca normal dışı gündemimiz ile birlikte normal dışı davranışlarda baş gösteriyor. Alınganlık gösterebiliyoruz. Öfke kontrolünde zorlandığımız anlar olabiliyor mesela…
     Duygu düşünce ve davranışlarımız sürekli olarak birbirini etkiler. Bu üç alanımızdan birindeki olumlu ya da olumsuz etki diğerlerine de sirayet eder. Duygularımızı kontrol altına almak istiyorsak düşüncelerimize yön vermeli, bedenimizi aktif tutmalıyız. Bu yoğun gündem içinde kafamızı felaket senaryoları ile doldurmamalıyız. Tabi olumlu düşünmeye çalışmak da alacağımız tedbirler açısından bizi rehavete düşürmemeli. Kısa vadeli belirsiz hedef ve planlamalar yapmayın. Ev içi egzersizleri ihmal etmeyin. Bir de bu dönemde bol bol telefonla sıla-i rahim yapın. Bütün akrabalarınızı arayın. Özellikle yaşça büyüklerin can sıkıntısına merhem olacak rutin telefon görüşmeleriniz olsun. Çocuklarınızı telefonda dedeleri ile anneanneleri ile babaanneleri ile görüştürün. Teknolojik imkânlar elveriyorsa iletişim uygulamalarının çoklu video görüşmelerini kullanın. Aynı anda birden fazla arkadaş ya da akraba ile mobil cihazınızdan iletişim kurmak hem arkadaş-akrabalık bağlarınızın dinamik kalmasına hem de bu mücadelede psikolojik güç kazanmanıza katkı sağlayacaktır. Elbette bu ve benzeri saydığımız ya da sayamadığımız tavsiyelere uymak nispeten rahatlık sağlasa da bu tavsiyelerin yeterli olmadığı durumlar da olabilir. Bu durumda yaşadığınız ilçeye göre verilen Shm müdürlüklerimizin numaralarını mesai saati içinde arayabilirsiniz.” dedi.