‘Trabzon İklim Değişikliği ile Mücadele Ediyor’ projesi ile Trabzon’da İklim değişikliğine neden olan tarım, ulaşım ve enerji sektörlerinde kamu bilincinin arttırılması ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi için eğitim, konferans ve seminerler düzenlenecektir. 15 Eylül 2017 tarihinde başlayan proje 24 ay sürecektir.

‘Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı’ kapsamında hazırlanan proje ile tarım alanında faaliyet gösteren en az %50 si kadınlardan oluşan 600 kişi, çevre dostu tarım uygulamaları vb. konularda eğitim alacaktır. Ulaşım alanında faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmakta olan 500 şoför ve operatör de yakıt tasarrufu, trafikte çevre dostu uygulamalar, egzoz emisyonları vb. konularda eğitim alacaktır. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma hizmetini kullanan yerel halkın en az %25’i Trabzon’da 5 pilot alanda kurulacak olan Akıllı ve Çevre Dostu Otobüs Duraklarındaki ekranlarda oynayacak olan tanıtım filmleri vasıtasıyla iklim değişikliği ve küresel ısınma konusunda bilgilendirilecektir.

Proje kapsamında yapılacak olan eğitim, konferans ve seminerler ile iklim değişikliğine ve iklim değişikliğinin çevresel etkilerine karşı mücadeleye katkıda bulunmak amaçlanmaktadır. Özellikle iklim değişikliği ve sera gazı emisyonlarına neden olan tarım, ulaşım ve enerji sektörlerinde faaliyet yürüterek sera gazı emisyonlarının azaltılmasına katkıda bulunulacak ve gelecek kuşaklara daha yaşanılabilir bir dünya bırakılması sağlanacaktır. Ayrıca ‘Akıllı ve Çevre Dostu Otobüs Durakları’ ile güneş enerjisi ile ihtiyaç duyulan enerjinin bir kısmı karşılanarak iklim değişikliği ile mücadeleye katkı sağlanacaktır.