Trabzon İl Jandarma Komutanlığı da Koronavirüs nedeniyle artan Maske İhtiyacına destek oluyor. Konuyla ilgili Trabzon İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de can kayıplarına yol açan yeni tip Corona virüs salgınında en çok ihtiyaç duyulan tıbbi malzemelerin başında bez maske gelmektedir. 

Salgının yayılma hızıyla birlikte bez maske ihtiyacı da her geçen gün artmaktadır. Bu kapsamda, Jandarma Genel Komutanlığı oluşan maske ihtiyacının karşılanmasına destek olmak amacıyla Sn. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile kendi bünyesinde bulunan Güvercinlik Dikimevi Müdürlüğünde maske üretimine başlamıştır. 
Özel önlük, bone, eldiven ve maske takan personel tarafından üretilen bez maskeler, üretimin her safhasında kontrol edilerek dağıtım yapılmak üzere paketlenmektedir. Üretilen maskeler Jandarma, Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD personeli, bekçiler ve Vefa Sosyal Destek gruplarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere tertip edilmiştir.

Trabzon İl Jandarma Komutanlığınca; tertip edilen 5000 maske 06 Mayıs 2020 tarihinden itibaren Vefa Sosyal Destek Grupları, İçişleri Bakanlığının taşra teşkilatında görev yapan diğer birimler, ALO 199 Nüfus ve Vatandaşlık Gn.Md.lüğü ile 112 Acil Çağrı Merkezlerinin desteklenmesi amacıyla verilmeye başlanmıştır” denildi.