61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın’ın düzenlediği basın toplantısında Ramazan ayında yapılacak faaliyetler öncesi bilgiler verdi. 

Açıklamalarda bulunan Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, inşallah pazar günü Teravih Namaz'ı kılacağız orucumuzuda Pazartesi günü tutmuş olacağız. 3 Haziran tarihinde son orucumuzu tutacağız. Ramazan ayı insanlık alemi için hayırlara vesile oldu. Diyanet İşleri Başkanlığımızın her yıl belirlediği gibi bu senede bir konuyu anlatacağız.  

Ramazan öncesi hazırlıklarımızı yapılan toplantılarla tamamladık. Bütün camilerde konuşacak hocalarımızın konuşmaları bakım onarım tamamlandı, Ramazan deyince akla gelen mukabele programları, Kur'an Ayında mukabeleler okunacak. Hangi vakitte okunacağı da camilerdeki panolara yazılmak suretiyle bildirilecek.  

502 camimizde itikafa gireceği söyleniyor bu çok güzel camilerimizde Ramazan boyunca Enderun usulü teravih namazı kılınacak. Fatih, Muradiye, 2 nolu Bostancı, Karşıyaka Camiinde Enderun usulü Teravih Namazı kılınacak. 

Hatimle Teravih Namazı kılınması durumu, ilk genelinde toplam 24 camimizde yapılacak. Ortahisarda 8 camimizde Hacıkasım, 1 Nolu Beşirli, Çukurcayır Muradiye, Konaklar Camilisi, Erdoğdu camisi, Saraçlızade Camisi ve Hacı Bayram Kuran Kursu camisinde hatimle kılınmış olacak. 

502 camimiz Kadir gecesinde açık bulundurulacak. 145 camide itikafa girilebilecek. 31 camimizde Kur'an programımız yapılmış olacak. Ramazan ayı boyunca meydan şubemizde bir büromuzda bayan vaizlerimiz özellikle kadın cemaitine hitap edecekler. Kendilerine sorulan soruları cevaplandıracaktır.  

FİTRE FİYATLARI BELLİ OLDU
Sevgi evleri, huzur evleri, şehit yakınları ve gazilerimize yönelik iftar programlarımız olacak. Müsait olan camilerimizde din görevlilerimizin öncüllüğü ile iftar programlarımız olacak. 

Radyo TV programlarımız Ramazan boyunca dinin emirleri ve hak konusunda halkımızı bilgilendirmiş olacağız. Hem ilimizde ve ülkemizde ramazanın bütünlüğü fark edilir.  

Ramazan ayının heyecanını en üst düzeyde yaşayan ilimiz, bütün camilerimizde bu heyecanı halkımıza yansıtmış oluruz. Dualarımızla ülkemizin İslam alemi için rahmetin bereketin arttığı bir dönem yaşamış oluruz. Her akşam cami programlarımızda olacak bu aziz vatanı cennet yurdumuzu emanet eden bütün geçmişi rahmetle anacağız.  

2019 yılı fitre fiyatı 23 TL olarak belirlendi, bu en düşüğüdür." diye konuştu.