Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, şehrin sağlık gündemine dair açıklamalarda bulundu. Usta, “Yaklaşık 9 aydır görevdeyim. Yaptığımız çalışmalar halkın sağlığında ki eksiklikleri giderebilme adınadır. Hastanelerin hizmete devam etmesi için gerekli fiziki eksiklikler oluyor. 
Çatı akıyor, koridorlar göçüyor, zemin bozuluyor. Bu konular da ciddi maliyetli ve bunları da aşmak için mesai halindeyiz” açıklamasında bulundu. 

Usta şöyle devam etti: “Hekim taleplerimiz oluyor ve yerine getirmeye çalışıyoruz. Bazı olmayan branşlarla ilgili eksiklikleri, gideriyoruz. Şunu unutmamak gerekir ki biz 81 ilden bir tanesiyiz. O yüzden hekim eksikliği yaşanan branşlarda önceliğin İstanbul ve Ankara gibi büyük iller ve daha ihtiyaçlı iller arasından bize verilmesi çok zor oluyor. Ancak fırsat doğduğunda da hekim açığını kapatmak için var gücümüzle çalışıyoruz. 

Şehir Hastanesi konusu Bakanlığımızın bir planlaması ve bize verecekleri talimatlar doğrultusunda biz de icraata başlayabilmekteyiz. Yapılsın denildiğinde yer olarak Akyazı’da bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Maç trafiği bizim hastane trafiğimizin olduğu saatlere denk gelmiyor. Sadece acil trafiğimizi var. Tünel kullanılarak o da çözülebilir. Yeter ki hastane yapılsın orada bir sıkıntı olmaz” dedi.  (Sonnokta)