Gümüşhane'de, Valiliğin talimatıyla, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca alınan tedbirler kapsamında Trabzon-Gümüşhane kara yolu üzerindeki İkisu uygulama noktasında özel ve toplu taşıma araçları durdurularak temassız cihazlarla ateş ölçümü yapılıyor.

Uygulamada özel araçlardaki vatandaşların yanı sıra dolmuş, şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan minibüs ve otobüslerde kimlik kontrolü ile ateş ölçümü gerçekleştiriliyor.

Ayrıca uygulamalarda, ekiplerce vatandaşlara virüsten korunmanın yollarına ilişkin bilgilendirmede bulunuluyor.

Uygulamada ateşi ölçülen ve diğer kontrolleri yapılan araç sürücülerinden Aydın Velibey, “Adıyaman’dan Trabzon’u gezmeye gelmiştim, şimdi Bayburt’a dönüyorum. Bu uygulamalar insanlarımızın sağlığı için yapılıyor. Yol boyunca ateşimiz sadece burada ölçüldü. Güzel bir uygulama olmuş. Allah devletimizi var etsin, zeval vermesin” dedi.

Giresun Belediyesince koronavirüs tedbirleri kapsamında belediye hizmet binaları ile otobüs terminalinde yolcuların ateşleri ölçülüyor. 

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Aytekin Şenlikoğlu'nun talimatıyla belediye hizmet binaları girişinde personel ve vatandaşların, görevli sağlık personelince ateş ölçümü yapılıp hastalık belirtisi olup olmadığı soruluyor. Ateş ölçümü yapılan vatandaşlar, ellerini dezenfekte ettikten sonra içeriye giriyor.

Ayrıca kente giriş yapan otobüs yolcuları ve personellerinin de ateşi ölçülerek el dezenfektan uygulaması yapılıyor.

Belediye ekiplerince tedbirler kapsamında Atatürk Meydanı başta olmak üzere belirlenen toplu kullanım noktalarına dezenfektan kutuları monte edildi.