61 SAAT HABER SERVİSİ-AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu ve Salih Cora’nın ev sahipliği yaptığı TBMM’de AK Parti Trabzon İl Başkanı ve yönetimi  vekillerle buluştu, yönetime yeni giren isimler vekillerle tanıştı ve meclisi gezdi.

TBMM’de toplantı salonunda gerçekleştirilen buluşmada AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, il kongresine gösterdikleri hassasiyet nedeniyle Trabzon Milletvekillerine teşekkür etti.

Revi ‘Bizim liderimiz genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan birçok zoru kolay yapıyor, bizim yapacağımız ona katkı sağlamak, çalışmayı yürütmek, Trabzon teşkilatı olarak bugüne kadar ki deneyimleri de tecrübe ederek çalışmalarımızı yapıp Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı  talep edebilirsek 2019 bizim için zor değil, ama gayretli olursak bu iş olur’ ifadelerini kullandı.

Revi konuşmasını şöyle sürdürdü, ‘Trabzon AK Parti iktidarı ile önemli hizmetleri almanın yanında yeni yatırımlarda da büyük bir ivme kazandık. Şehir hastanesi yolda, Sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi, ikinci üniversite için Sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi, Demiryolu konusunda önemli bir çalışma başlamıştı bu çalışma hızlandırıldı. Şehrimizin neye ihtiyacı var ise Buradaki Trabzon Milletvekillerimiz Sayın Balta, Sayın Günnar, Sayın Köseooğlu, Sayın Cora’nın yoğun destekleriyle bunu başaracağız. Trabzon ne istediyse vekillerimizin ve sayın bakanımız sayesinde çok şükür kazanmıştır, seçimlerde sağladığı başarılar yatırıma dönüşmüştür ve dönüşmeye devam edecektir.

PARÇANIZI BİLE BULAMAYABİLİRLER

Milletvekili Adnan Günnar: Huzurlarınızda Haydar Revi Başkanınızı tebrik ediyorum. Yüzde 98’inizi tanıyorum. Samimi arkadaşları burada görüyorum. Gelecekten de bu yönetim adına emin olduğumu ifade etmek istiyorum. Bundan önceki yönetimleri de tebrik ediyorum. AK Parti 6. Olağan Genel Kurulu gerçekten tüm Türkiye’nin memnuniyetini çeken bir organizasyon oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızda çok mutlu oldu. Burada emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Sizlerin bu yönetim ile birlikte çok başarılı olacağınıza inanıyorum. Bundan önceki teşkilat mensupları ile kuracağınız bağlarla daha başarılı olacağınıza inanıyorum. Bu partinin kuruluşundan bu yana partide görev alsa da almasa da, parti uğruna emeği geçen her arkadaşın kadrini kıymetini bilin, onları unutmayın, ne kadar kucaklarsanız, sabırlı ağır başlı olursanız, AK Parti Trabzon tarihinin en başarılı teşkilatı olursunuz. Gerçekten bende bu yönetim ile çalışmak isterdim. Samimiyetle söylüyorum. Kenetlenin ve yorulduğunuzda daha fazla çalışın emin olun dinlenmiş olursunuz. Kendiniz için çalışın menfaatiniz için çalışır gayret ederseniz bu sizi başarılı gösterebilir bir gökdelenin tepesine çıkabilirsiniz ama oradan bir de düşüşünüz var, oradan yere çakılınca parçanız bile bulunmayabilir.

Aldığınız bu sorumluluğu Allah rızası için yerine getirirseniz sizlerde mutlu olursunuz.

Bizim vicdanımız çok rahat çünkü şehrimiz ne istiyorsa, Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle isteğiyle 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde ne söz verdiysek bunu yaptık yapıyoruz.

Şenol Güneş Stadyumu için CHP’liler, nerede Akyazı derlerken, onu yapınca şimdi nerede 2. Üniversite nerede şehir hastanesi diyorlar.

Biz dediğimizi yapıyoruz, yapacağız da.

PARTİYİ PARÇALAMAK İSTEYENLERE MÜSAADE ETMEYİN

Milletvekili Muhammet Balta: Çiçeği burnunda AK Partimizin ak davanın Recep Tayyip Erdoğan’a mesai arkadaşlığı yapacak olan kutlu yürüyüşün insanları, TBMM’de çok önemli kararların alındığı bu salonda sizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Çok zor bir sorumluluk aldınız. Önümüzde yerel seçimler var, genel seçimler var. Öncelikle Allah mahcup etmesin. Burada hem il başkanımıza, kadın ve gençlik kolları başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kongre dönemlerinde Trabzon’da hiçbir olumsuz süreç yaşanmadı. AK Parti gelmiş geçmiş kongrelerin en güzelini yaptı. Emeği olan herkesi kutlamak lazım. Herkes orada dünya liderimizi en iyi şekilde karşılayıp, ağırlayıp uğurlamanın hesabını yaptılar. Sayın Genel Başkanımız zor beğenir ama Trabzon’dan mutlu ayrıldığını ifade etmek istiyorum. Onun mutlu olması bizim mutlu olmamızdır.

Bizler Trabzon’da çok büyük başarılara imza attık. 5 milletvekiliniz var, bakanınız var. Trabzon’a verdiğimiz vaatleri yerine getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Allah’a şüküler olsun. Vaatlerimizin birçoğu gerçekleşti, bazıları gerçekleşmek üzere.

İnşallah verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Elbette biz milletvekiliyiz, milletvekilinin ağır sorumlulukları olduğunu biliyoruz. Millet bize yetki vermiş biz onların adına burada yetki kullanıyoruz. Milletvekili arkadaşlarınız, kardeşleriniz olarak burada TBMM’deki çalışmalarımızda burada görünen Hiçbir eksik yok. Bütün milletvekilleriyle partimizle, bakanlarımız ile uyum içinde çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra da bu çalışmalar böyle devam edecek.

Önümüzde zorlu bir süreç var, Ak Parti’nin Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı sisteminde bir Cumhur ittifakı var.

Kamuoyuna baktığınız zaman bilimsel ve mantık olarak da açıklanamayan  Türkiye’de sevgisini 16 yıldır sürekli arttıran bir lider var. Bunun bilimsel olarak da bir açıklaması yok. Hem de yüzü eskimeden, millet sevdasına bakmadığı gibi sayın genel başkanımıza bakıyor. Bütün dünyada küresel güçler sayın Cumhurbaşkanımız ile uğraşırken o milletinden en büyük gücü alıyor.

Onu oyun dışına atmaya çalışıyorlar ama milletinden aldığı güç ile başı dik alnı açık bir şekilde ülkesini kimseye karşı ezdirmiyor milletin gücü ile kimseye boyun eğmiyor.

İşte böyle bir isim ile görev yapmak onurdur. Biz güçlü bir teşkilatız. Tohumları, temelleri sağlam atılmış bir teşkilatız.

YALAN İFTİRA SEVİYESİZLİK

Şunu unutmayın, AK Parti’yi kendi içinde parçalamaya çalışan mihraklar en tehlikeli mihraklardır. Partimizin Trabzon’daki en yetkili organı il başkanı ve il yönetimidir.

52 yaşındayım ilk defa Trabzon’da seviyesizliğin en alt seviyeye indiği, yalanın, iftiranın en üst seviyede olduğu bir dönemden geçiyoruz. Niye bunları söylüyorum. Sizler kendi içinizde denetlenmeniz bunlara müsaade etmemeniniz lazım.

Burada biz milletvekilleri olarak burada bir karar aldık, il başkanımıza kesinlikle müdahale etmediğimizi, bir kişinin değil 50 kişinin bizim adamımız olduğunu belirttik.

Herkesi kucaklayacak bir yönetim oluştu, ama bazıları bizim yönetime isim verdiğimizi, bazı isimlerin ortağımız olduğunu alçakla yazdılar. Haince iftira atan karaktersiz insanlar, kalleşçe utanmadan bu yazıları kaleme aldılar. Maalesef bu isimler AK Partililer tarafından besleniyor, AK Parti’den nemalanıyor.

Bunlar AK Parti üzerinden nemalanıp AK Parti’yi parçalamaya çalışan insanlar. Bunlara parti içinde güç verenler AK Parti’ye zarar vermek isteyen bu isimlerin ekmeğine yağ sürmektedirler. Bunu yapmayın, aleyhte kimseyi konuşturmayın. Bir eksik hata var ise bunu kendi içimizde konuşuruz. Hiç kimse bu partiyi dışardan dizayn edemez, buna hakkı yoktur.

Lütfen buna pirim vermeyin. Bundan sonra bunlar şiddetli bir şekilde artacaktır. Bunları durdurmalıyız. Bizim düşüncemiz bizim şahsi geleceğimiz düşüncemiz değildir, bu partiyi kuranlar şimdi dışarda ama hala dava için çalışıyorlar. Hepimiz faniyiz, bir gün bizlerde gideceğiz, ama AK Parti güçlü olursa sizin yöneticiliğinizin bizim milletvekilliğimizin bir önemi vardır. Sayın Cumhurbaşkanımız ne diyor, Birbirinizi Allah için sevin. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Biz bir beraber olursak güçlü oluruz, 2019 yerel seçimlerinde de genel seçimlerinde de güçlü oluruz.

NEREDEN GELDİĞİMİZİ UNUTMAMAK LAZIM

Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu: Uzunca bir kongre maratonunun sonucunda, artık nihai bir anlamda 2019 seçimlerine Trabzon’u taşıyacak canlı heyecanlı bir yönetimi burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Siyasete talip olmak uykusuz geceler demek, eşinizden, ailenizde, hayatınızdan fedakarlık etmek demek. Sizlerin arkasında olan bir güç olarak sizler için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Yönetimde kadınların sayısının çok olması çok önemli. Kadın elinin değmediği her işte sıkıntı olacağı düşüncesindeyim. Trabzon hepimizin Trabzon’u. Başka bir Trabzon’umuzu yok. Nerden geldiğimizi ve nereye gideceğimizi iyi bilirsek, yaptığımız işlerden gurur duyabilir, etrafımızdaki insanların yüzlerine rahatça bakabiliriz.

Kongre sürecinde birçok tartışma oldu, giren oldu, giremeyen oldu, şimdi o kırılmaları toparlama zamanı. Siyaseti biz takım oyunu birlik beraberlik üzerine kurmuş insanlarız.

Bundan sonraki süreçte aramıza fitne sokmak isteyenlere müsaade etmeyelim. Yeni oluşan yönetimin gözündeki ışık ve heyecanı okuyabiliyorum.

Biz müdahil olmadık, kıymetli başkanımızın seçtiği her yönetim kurulu üyesini tebrik ediyorum. Hepsi benim kardeşim gibidir. Hepsine başarı diliyorum. 2019 çok önemli bir süreç telafisi olmayan, keşke denilmeyecek bir süreç.

Hedefimiz 19 Belediye Başkanlığı ve 6 Milletvekili olmalıdır. Bu hedef uğrunda Allah hepimizin yardımcısı olsun.

GÖREV YAPMAK ONURDUR

Milletvekili Salih Cora: AK Parti 6. Olağan Genel Kurulu’nda göstermiş olduğunuz başarılı çalışmadan dolayı ve Cumhurbaşkanımızı en güzel şekilde ağırladığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Şu anda burada olmayan eski yönetici dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

AK Parti’de görev yapmak büyük bir onurdur. Biz Trabzon gibi bir yerde kimsenin beklemediği bir durumda yerel seçimleri aldık. Çok önemli başarılar sağladık. Birlik ve beraberlik içinde güzel çalışmalar yapacağıma inanıyorum.

Trabzon zor bir şehirdir, en küçük bir olayın Türkiye’ye yansıyacağı bir şehirdir çünkü etkileşimi büyüktür.

Bizim için en önemli fırsatlardan birisi de İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’dur. Onun varlığı Trabzon’a hizmet getirmemizi kolaylaştırıyor. Aynı zamanda Enerji Bakanımızın da Trabzonlu olması elimizi güçlendiriyor.  Genç dinamik güzel bir yönetim olmuş, Her zaman yanınızda olduğumu ifade etmek isterim.

Toplantının ardından Trabzon heyeti, 15 Temmuz Gecesi TBMM'nin bombalanan bölgesini gezip hatıra fotoğrafı çektirdiler.