Protokoller, her iki tarafın şirketlerinin, kurumlarının ve girişimcilerinin bağlantıları ve ilişkilerini destekleyip ortak menfaatlerini göz önünde bulundurmayı amaçlıyor. Protokoller Trabzon ve Amerika’daki şirketlerin aralarındaki işbirliğini büyütecek, geliştirecek ve gerçekleştirecek ortak niyetleri imza altına aldı.

Amerikan Türk Ticaret Odası ( ATKOM) ila TTSO’nun yanı sıra ATKOM ile de Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Trabzon Ticaret Borsası, Artvin, Ardeşen, Pazar ve Hopa Ticaret ve Sanayi Odaları da protokol imzaladı.

New York’ta yapılan imza töreni öncesinde Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık yaptığı konuşmada Türk-Amerikan İş Adamları ile odalarımız iyi niyet göstergesi protokolleri imzalanmasını önemli bulduğunu ifade etti.

Vali Kızılcık,  “Bizlerde buraya bu niyetle gelip hem New York hem de Washington’da hem resmi hem de ticari olarak, sivil toplum kuruluşları ile uluslararası kurum ve kuruluşlar ile ikili görüşmelerde bulunduk. “dedi.

Vali Kızılcık törende şunları söyledi. “Eminim ki biraz sonra imzalayacağımız, iyi niyet mektuplar ve protokoller ile ilişkilerde gelişecektir. Bunun sonucunda da önemli bir zenginlik sağlamış olacağız. Ben bu vesile ile bu ortamın sağlanmış olmasında emeği geçen başta tüm başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve tüccarlarımıza huzurlarınızda bir kere daha teşekkür ediyor. İyini niyet imzalarımız ve Protokollerin amacına ulaşmasını temenni ediyor ve hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Daha sonra törende kurumlar arasında ki imza törenine geçildi. Amerikan Türk Ticaret Odası ( ATKOM) Başkanı Prof. Dr. İhsan Işık, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nun protokolleri imzalamasının ardından sırasıyla da ayrı ayrı ATKOM ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel, Ardeşen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Eksilmez, Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Neşet Çakır, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Engin Koyuncu’ da protokol imzaladılar.