Trabzon, Karaman ve Elazığ'da kurulacak hidroelektrik santralleri ile Bursa'da kurulacak rüzgar enerjisi santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar kamulaştırılacak.

Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararlarına göre, Trabzon'da Holo Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali için Dernekpazarı ilçesi Tüfekçi ve Kondu köylerinde ile Yeşilalan Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali kurulumu için Çaykara ilçesi Yeşilalan ve Işıklı köylerindeki bazı taşınmazların kamulaştırması yapılacak. 

Trabzon'da ayrıca Köprübaşı Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali için Akpınar, Yılmazlar, Konuklu köylerinde bazı taşınmazların kamulaştırılması için karar alındı. 

Zeyve Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali için Karaman'ın Ermenek ilçesinde İkizçınar Köyü'nde, Hisar Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali için Elazığ'ın Arıcak ilçesinin Kambertepe Köyü ve Kışla Mahallesi'nde, Karacabey Rüzgar Enerji Santrali için de Bursa'nın Yarış Mahallesi'nde bazı taşınmazlar kamulaştırılacak. 

Kararlar arasında Sakarya'nın Akyazı ilçesi sınırları içerisinde yer alan Akyazı Bölge Otopark Alanı-1 Projesi kapsamında Cumhuriyet Mahallesi Yağcılar Caddesi'nde bulunan bir taşınmazın kamulaştırılması da yer alıyor.