Açıklamada, üyelerine yapılan sözlü ve fiziki saldırıyı kınayan İMO Trabzon şubesi şu ifadelere yer verdi. 

 30 Temmuz 2018 tarihinde Trabzon Ortahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde yapı ruhsat memuru olarak görev yapan üyemiz Murat Karakaş’a yapılan sözlü ve fiziki saldırıyı kınıyor, üyemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bundan sonraki süreçte üyemizin ihtiyaç duyacağı her noktada yanında olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.
    İnsanların devletten alacağı hizmetleri yerine getirmek sureti ile ülkemize hizmet eden “Kamu Görevlileri”, her işi kendi istedikleri şekilde çözülmeyenin suçlayıp saldıracağı günah keçileri değildir. Yasal mevzuat çerçevesinde görevlerini yapan kamu çalışanı üyelerimiz, aynı zamanda hepimizin hayatını kolaylaştırmak adına hizmet üreten vatandaşlarımızdır. Unutulmamalıdır ki, hizmet alan ve hizmet verenin ortaya çıkardığı sonuç birlikte anlamlıdır. Son günlerde sağlık ve diğer alanlarda da sıklıkla rastlanılan, kamu görevi yapan insanlara uygulanan şiddetin, bu kez kentimizde bir üyemize yapılmış olması, huzurun, kardeşliğin, birlik ve beraberliğimizin simgesi kentimiz adına bizi daha da üzmüştür.
    Kabul edilemez bu olay karşısında İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi olarak üyemize her türlü hukuki ve manevi desteği vereceğimizin ve olayın takipçisi olacağımızın bilgisini duyarlı kamuoyunun dikkatine sunarız. 
    Saygılarımızla.