61SAAT HABER SERVİSİ

Kimilerinin Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni suçladığı kimilerinin de İlçe Belediyelerini sorumlu tuttuğu yüksek katlarla ilgili Başkan Yaylalı dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
 
SİL BAŞTAN ELE ALMAMIZ LAZIM
Trabzon’da ev fiyatlarının nasıl düşeceğinin de formülünü veren Başkan Yaylalı, “Sonuçta yapılan her şey yasal. İmar planının dışında bir şey yapılmadı. İmar planları üzerinde bir yorum yapacaksak onu oturup tartışmak lazım. Burada kili olan Trabzon için Kaşüstü, Yomra, Beşirli, Çukurçayır gibi yerleri bugünden sonra tartışmak bir şeyi çözmüyor. Trabzon’un bundan sonra imarını sil baştan ele almamız lazım. Yeni imar alanları açarak böyle şeylerin önüne geçmiş olacağız” dedi.
 
BAŞKA ÇIKIŞIMIZ YOK
Yaylalı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim önerimiz ise şu, ‘Kentin yakın noktalarında yeni yerleşim alanları mutlaka oluşturalım. Buralarda düşük emsalli imar uygulaması yapalım. O zamandan sonra görüntü kirliliği olarak algıladığımız şeyleri bundan sonra Trabzon’da yaşamamış olacağız. Ama hızlı bir şekilde bizim yapmamız gereken Trabzon’un yakın çevresini mutlaka düşük emsalli imara açmamız lazım. Bu kent için de konutların arsa maliyetini aşağıya çekecektir. Konut fiyatları da ancak bu yolla düzelir. Başka da çıkışımız yok.