Türkiye Barolar Birliği'nin ülke genelinde 7 bölgede kurulmasını planladığı İnsan Hakları Merkezleri'nden birisi de Trabzon Barosu bünyesinde hizmete girdi.

Trabzon Barosu'nda İnsan Hakları Merkezi'nin açılışına, Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi Başkanı Avukat Serhan Özbek, Trabzon Barosu Başkanı Avukat Orhan Öngöz, avukatlar ve davetliler katıldı. Burada konuşan Baro Başkanı Öngöz, merkezin bölgedeki insan hakları ihlallerini izleyerek raporlaştıracağını ve ilgili birimlere ulaştıracağını söyledi. Türkiye'da insan hakları konusunda hala daha ciddi tereddütler yaşandığını ifade eden Öngöz, "İnsan hakları ihlali konusunda sabıkalı bir ülkeyiz. Belli bir noktaya geldik ama bundan sonra ne olacağıyla ilgili bir takım tereddütler yaşıyoruz. Bunlar olmaması ve bunlara fırsat vermeme arzusuyla bu merkezi açıyoruz. Çok ciddi hedeflerimiz var. Olumlu sonuçlar çıkacağına inanıyorum" dedi.

İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. Serhan Özbek de, insan hakları ihlallerinin Türkiye Barolar Birliği olarak en temel çalışma alanlarından biri olduğunu kaydetti, "Bu projede insan hakları ihlallerini tespit etmek, bunları görünür kılmak, raporlar vasıtasıyla çözümler oluşturmak ve tüm sonuçları yetkililerin ve kamuoyunun bilgisine sunmak başlıca amacımızdır" diye konuştu.Konuşmaların ardından da kurdela kesilerek İnsan Hakları Merkezi'nin açılışı yapıldı.