61SAAT HABER SERVİSİ - AYŞEGÜL KUM

Yerel seçimlerin üzerinden 6 ay geçmesinin arından 61saat haber servisi sokaklarda vatandaşa Trabzon'un sorunlarını sordu.

Trabzon'da şehir anlamında birçok eksiği dile getiren vatandaşlar fakirlere yardım edilmesinden Trabzon insanının çok yargılayıcı olduğuna dair sorunlar iletildi.

Ayrıca şehrin yolları Trabzon'u artık kaldırmadığını ve hastanelerin yetersiz olduğu gibi sorunlarda paylaşıldı.

61saat vatandaşa Trabzon'un sorunlarını sordu, vatandaşlar bakın neler dedi;

Fakirlere Yardım Edilmeli (Ayşe Yılmaz)

"Trabzon şehrinin en büyük sorunu işsizlik çünkü iş imkanları kısıtlı, insanlar girebilecek iş yeri bulamıyor. Evini geçindirmek zorun da olanlar var. Evli olanlar için daha zor çoluk çocuk derdi oluyor sonuçta.

Belediyemizin durumu zor olanlara yardım etmesi gerekiyor. Kira fiyatlarını düşürmesinde fayda var. Trabzon' un kiraları kime göre normal kime göre yüksek. İş derdi olupta kirasını ödeyemeyenler var. Ayrıca öğrenci okutanlara da yardım edilmeli. Bu devirde çocuk okutmak kolay değil.

İş imkanlarını çoğaltmalılar. Belediyenin farklı dallarda iş üretmesi gerekli. Elemana ihtiyacı olan iş yerleri eleman almalı. Bir kişiye birden çok iş yüklememeli."

Trabzon İnsanı Çok Yargılayıcı (Gizem Erdoğan)

"Trabzon milletinin en büyük sorunu ön yargılı olması. Sizi kıyafetlerinizden yargılıyor olması çok kötü. Gençler olarak istediğimizi giyinemiyoruz. Rahat dolaşıp, kimse bize bakmadan yürüyemiyoruz. Pantolan giyindiğimiz zaman çok uzun süreli ve rahatsız edecek şekilde bakılıyor.

Bilinçlenmeleri çok önemli ve gerekli. İnsanların bu konuda rahatsız olduklarının farkına varmalılar. Birbirlerini uyarmaları gerek."

Trabzon Erkekleri Çok Asabi (Muhammet Güneş)

"Trabzon insanlarının erkekleri çok asabi ve kızları da çok nazlı. Trabzonlulara baktığınız da daha çok kendi bildiklerini okuyorlar. Asabi oldukları sürekli kavga etmelerinden belli çünkü nerede olduğu belli olmadan kavga ediyorlar. Ama eskilere göre artık yavaş yavaş düzelmeye başladı. Teşkilatımız bu konuda çalışmalarını iyi yürütüyor artık. Geceleri daha rahat hareket edebiliyoruz.

Trabzon insanı kendini geliştirmeli. Tecrübeli insanlardan ders almalı. Büyümeyi pek sevmese de yavaş yavaş büyümeli. Sonuçta Trabzon artık büyükşehir oldu"

Trabzon' da Trafik Sorunu Var (Nihat Sarı)

"Yetkililerin bu konuda çalışma yapmamaları büyük sorun. Çünkü Trabzon'da trafik büyük sorun olmaya başladı. Düzgün, trafiğin akacağı, rahat yollarımız yok. Biz dolmuşçular olarak çok sorun çekiyoruz. Trafiği sadece biz kullanmasak ta en sık biz kullanıyoruz ve bunun zorluğunu da görüyoruz.

Yeni, herkesi rahat yolculuk yapabilceği yollar yapmalılar. Üst geçit ve alt geçitte çözüm bulabilirler. Farklı çözüm yolları var. Belediyemizin yollara el atması gerek."

Hastanelerimiz Yetersiz (Volkan İskender)

"Hastanelerimizin yetersiz olduğunu düşünüyorum. Sadece hastane bakımından değil. Gelişim bakımından da öyle, örneğin; doktorlarımız çok ilgili değiller. İşini iyi yapan doktorlarımız olsa da yapmayanların yanında yaş gidiyor. Bunun dışında cihazlarımız da eksik bence. Yeterli alt yapımızın olduğunu düşünmüyorum.

Teftişler yapmalılar bence, ya dışarıdan eksik cihazları temin etmeli ya da kendimiz üretmeliyiz. Bu konunun çok önemli ve bir an önce ilgilenilmesi gerektiğini düşünüyorum."

Gençlerimizin Durumu Kötü (Yaren Doğan)

"Burada şehrimize baktığınız da gençlerin büyük bir çoğunluğunun durumunun kötü olduğunu görüyoruz. Diğer gençleri de etkiliyor ve bu onlar için oldukça kötü bir durum. Bunun yanında Trabzon' da trafik sorunu oldukça büyük. İstediğimiz gibi ulaşım yapamıyoruz. Bu konuda çok zorluk çektiğimiz oluyor.

Gençlerin uyarılması ve kendilerine çeki düzen vermeleri gerek. Diğer insanları rahatsız etmemeliler bence. Trafik sorununa gelirsek bana göre bu konuda yollar düzeltilmeli ve her iki sorunda çözülmeli. "

Yol Yetersizliğimiz Var (Yüksel Bayburtlu)

"Bana göre şehrimizde yollar yetersiz. Yolların da kötü olmadı da var tabi. Yolların birbirleri ile bağlantısı yok. Dolmuş durakları da belli değil. Hep iç içe, evinize ya da herhangi bir yere gitmek için kuyruğa girdiğinizde herkes bir yere yığılıyor. Ben Karşıyaka da oturuyorum sırf evime gitmek için her gün iş yerimden postahaneye yürümek zorunda kalıyorum. Dolmuşların, duraklarılar  ve yolların belli bir organizasyonu yok aslında.

Yollarımız az aynı zamanda yapılandırma da az bunları çoğaltmalılar. Şehrin içinin birbirine girmesine bir şekilde çözüm bulmalılar. Yolları geliştirebilirler, böylece dolmuşçusu, vatandaşı rahat etmiş olur."