Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Araklı’da Kur’an Kursu yaptıracak olan işadamı Mehmet Ali Derya ve beraberindeki İlçe Kaymakamı Adnan Tezcan, Belediye Başkanı Recep Çebi, İlçe Müftüsü Osman Zeki Yağcı’yı makamında kabul etti.

İlçeye bağlı Özgen Mahallesi’nde belediye tarafından tahsis edilen yaklaşık 500 metrekarelik bir alana yaptırılacak olan 4 katlı Kur’an Kursu’nun yapım protokolünü imzalayan Vali Öz, “Trabzon’da hayır işlerine karşı vatandaşlarımız çok duyarlılık gösteriyor. Araklı ilçemiz bu konuda çok farklı ve şanslı bir ilçemiz. Araklılı hayırsever işadamlarımızın memleketlerine büyük yatırımları var. Yapılacak olan bu yatırım ilçemizin ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacaktır. Güzel bir külliye olacak. Bu yatırımlarından dolayı hayırsever işadamımıza teşekkür ediyoruz, Hayırlı olsun” dedi.

Araklılı hayırsever işadamı Mehmet Ali Derya da, “Bu yatırımın gerçekleşmesinde bize destek veren başta valimize, kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve ilçe müftümüze teşekkür ediyoruz. Halkımız bu tesisten ziyadesiyle istifade edecektir” diye konuştu.

Yaklaşık 500 bin TL’ye mal olacak olan Kur’an Kursu’nun içerisinde muhtarlık ofisi, taziye evi, gasilhane, kütüphane, şadırvan, imam evi, konferans salonu gibi bölümler yer alacak. İnşaatın bir yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.