TÜRKAV Trabzon Şubesi Başkanı Kenan Kuru tarafından okunan açıklamada “Trabzon birdir ; milletine ve devletine sevdalıdır” mesajı verildi. Bu mesaj şehirde ortak payda olarak görülürken gösterilen hassasiyet de takdirle karşılandı.

Konu ile alakalı olarak bir açıklama yapan TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, “Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde geçtiğimiz günlerde yaptığımız etkli, her kelimesi anlamlı açıklamayla Trabzon'dan verilen mesajın kamuoyunda desteklendiği görülmüştür. Trabzon eşkiyaya karşı, teröre karşı ve hukuksuzluğa karşı her zaman adeta bir duvar gibi duracak refleksi göstermiştir. Mustafa Kemal Atatürk; Kurtuluş Savaşı için Samsun'a çıktığında Trabzonlulara yapmış olduğu övgüler Trabzon insanının milli duruşunun önemli bir ispatıdır. Trabzon insanı bugün de vatanseverliği ile dünyayı iyi okuyan, milli duruşu ve refleksleriyle tarihi geçmişinin şuurundadır.” dedi.
 
Sivil toplum kuruluşları olarak ortak ve milli bir tavır ortaya koymalarının Trabzon'da karşılık bulmasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Kenan Kuru, “Trabzon insanının vatanperverliği tüm ülkemizce bir kabul haline gelmiştir. Bizler de sivil toplum kuruluşları olarak son dönemlerde Maçka'da yaşananlara dikkat çekerek Trabzon insanının duruşunu yeniden hatırlatmayı görev bildik. Gördüğümüz takdir de ne kadar doğru bir yol izlediğimizi ispat ediyor. Ancak bize göre bu konuda daha işimiz bitmedi. Birlik ve beraberlik yönünde kentimizin dikkatini milli bir duruşa çekmeye devam etmemiz gerekmektedir. İnşallah ilerleyen dönemlerde bu yönde çalışmalarla sivil toplum kuruluşu sorumluluğunu ortaya koyacağız.” şeklinde konuştu.