TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, geçen yıl bin 543 yangına müdahale etti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, itfaiye ekiplerinin, 2017 yılında il genelinde bin 543 yangına müdahale ettiği belirtildi.

Kentte meydana gelen yangınların, yüzde 48'inin sigara ve kibrit nedeniyle yaşandığının tespit edildiği aktarılan açıklamada, yangınların yüzde 22'sinin elektrik, yüzde 15'inin baca, yüzde 3'ünün ocak, soba, kalorifer, yüzde 2’sinin LPG, doğalgaz ve yüzde 10'nun diğer nedenlerle oluştuğu bildirildi.

Açıklamada, yangınlarda 39 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Dairesi, 2017 yılı boyunca ayrıca 177 trafik kazası olayına müdahale etti. Trafik kazası müdahalelerinde 345 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Aynı yıl içinde 90 asansör kurtarma müdahalesi gerçekleştirilirken, normal kurtarma müdahalelerinde de 185 insan ve 521 hayvan kurtarıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, il genelinde konuşlanma çalışmalarını da sürdürüyor. Ortahisar, Akçaabat, Vakfıkebir, Beşikdüzü, Maçka, Araklı, Sürmene, Of ve Çaykara ilçelerindeki grup amirliği ve müfrezeleri ile Trabzon’un hizmetinde olan İtfaiye Dairesi, Düzköy ve Arsin ilçelerinde grup amirliği oluşturma çalışmalarını da tamamlanma aşamasına getirdi."