61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da vatandaşların, KTÜ Tıp Fakültesine çıkarken en çok yakındığı konuların başında Kalkınma Mahallesinde oluşan trafik geliyor. Özellikle bölgede yeni açılan kafelerin varlığı ile bu trafik giderek çekilmez bir boyut alırken konuyla ilgili Trabzon Büyükşehir Belediyesinden dikkat çeken çözüm geldi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi vatandaşların ve ambulansların KTÜ Tıp Fakültesine giderken trafiğe takılmaması için Üniversitenin B Kapısından, eski sahil yoluna direkt bir yol yaacak. Yollun yapımı için KTÜ ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalanacak. Yeni yapılacak yolun KTÜ’nün arasından geçeceğinden dolayı bu protokolün imzalanacağı belirtildi. Protokol imzalama yetkisi ise bugün ki Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında oy birliği ile alınan kararla Genel Sekreter Ahmet Adanur’a verildi. 

SAHİLDEN, ÜNİVERSİTE B KAPISINA  YENİ YOL
Yolla ilgili çalışmalarla ilgili isim olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, "Bizim üzerinde durduğumuz ve üniversite ile mutabık kaldığımız yol güzergahı hemen Forum’un üst tarafında yer alan  Sahil Yolu Caddesinden,  orada ki metruk vaziyette duran binanın yanında ki dere yatağının kenarından 430 metre ile birlikte bu yol problemini halleniyoruz. Eczanelerin olduğu kavşağa çıkıyoruz. İki türlü yol bağlantısı var. Burada gidişte de kullanılabilecek, oradan çıkışta Rize tarafına doğru da yolu iki türlü kullanılabilecek. Aslında biz gidiş dönüş olarak düşündük ama üniversite bunun her iki tarafının da gidiş geliş olmasında ısrarcı oldu” dedi. 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Farabi Caddemizde hem öğrencilerimiz, hem de yoğun bir sağlık destinasyonu olmasından dolayı ciddi bir trafik sıkışıklığı var. Bu yol hayata geçerse hem üniversitemiz, hem fakülte ulaşımına ciddi katkı sağlayacak”dedi. 

ZAMAN ZAMAN AMBULANSLAR BİLE GEÇMEKTE ZORLANIYOR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, "Kalkınma mahallemizi biliyorsunuz Farabi Hastanemiz, Üniversitemiz o yol çok kalabalık. Hatta zaman zaman  ambulansların bile geçmekte zorlandığı bir yol. Orada otopark yapılıyor trafik meselesi kısmen çözüm olacak ama trafik meselesine el attık. Rektör hocamızla gereken temaslar yapıldı. Protokol gerçekleştireceğiz. Protokol çerçevesinde yaklaşık 500 metrelik yeni yol bağlantısıyla sahile vermek suretiyle orada trafiği bir ölçüde rahatlatmış olacağız” diye konuştu.