Ortahisar Belediyesi’nin makine parkına kattığı araçların tanıtım töreni Deliklitaş’taki Fen İşleri Müdürlüğü alanında gerçekleştirildi. Törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

            Trabzon’un kamu yatırımlarında hak ettiği payı aldığını ifade eden Vali Öz, “Şehrimizin altyapısına katkıda bulunacak anlamlı yatırım için bir araya geldik. Bu törenler altyapı açısından bir zihniyeti ortaya koymak ve yapılan hizmetlere teşekkür anlamında önemlidir. Trabzon zor bir coğrafya. Altyapı yatırımları açısından zorlukları olan ve diğer illere göre birim maliyeti yüzde yüzlere varan bir artış sözkonusu. Örneğin 1 milyon liraya okul yapıyoruz, 600 milyon lira istinat duvarına harcıyoruz. Kilometresini 250 bin liraya yol yapıyoruz, 150 bin lira istinat duvarına ve çevresine harcıyoruz. Dolayısıyla altyapı yatırımlarında maliyetimiz yüksek ancak buna rağmen güzel çalışmalar var.

            İl Özel İdaresi döneminde bazı illerimizin toplam köy yolu ağı 2 bin km’lerdeyken Trabzon’un köy yolu ağı 12 bin 500 km idi. Büyükşehir yapılanmasından sonra belde ve diğer şehir yollarıyla bu rakam 19 bin km’ye kadar ulaştı. Bunların yapımı, bakımı çok önemli. Zorlu bir hizmet yarışı içersinde olmamız gerekiyor. Bu anlamda bu makine parkı çok önemlidir.

            Trabzon altyapı yatırımları başta olmak üzere; eğitimde, ulaşımda, Devlet Su İşlerinde, sporda, kültürde ve diğer tüm alanlarda hak ettiği yatırımı alan bir şehirdir. İlimize 2013 yılı kamu yatırımları 450 milyon lira iken, 2014 yılında bu rakam yaklaşık 650 milyon lirayı buldu.

            Başta Kanuni Bulvarı olmak üzere Karayollarımızın 40’ın üzerinde şantiyede çalışması var. Bunun yanında DSİ’nin önemli çalışmaları var. Spor altyapısı konusunda, kültür-turizm alanında benzer çalışmalar var. Başlayan projeleri sonuna kadar götüreceğiz. Zigana Tüneli’nin ihale süreci değerlendirme aşamasında. Trabzon kamu yatırımları konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hak ettiği payı alacaktır. Bu yatırımların gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

            Bir şehrin gelişmesinde ulaşımın ve altyapının çok önemli olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “306 bin nüfusunun yanı sıra 41 km karelik bir coğrafi alanda olan Trabzon Belediyemizin 7 belde belediyesi ve 36 köyümüzün de ilave olmasıyla birlikte 232 km karelik bir coğrafi alana sahip olduk. Eklenen bu beldelerimizin ve köylerimizin ciddi manada yol ve altyapı sorunu var. Sizlerin de desteği ve belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz kredi imkanı ile bu makine parkını kurmaya karar verdik. Ortahisar’a bağlı bütün mahalle yollarının tamamını önümüzdeki bahar ayından itibaren asfalt veya beton yapmayı planlıyoruz” dedi.

            Yapılan konuşmaların ardından kurban kesimi ve dualarla makine parkının açılışı gerçekleştirildi. 

            Açılışı yapılan makine parkında 4 adet ekskavatör, 2 adet yükleyici, 2 adet greyder,  3 adet silindir, 1 adet asfalt kazıyıcı 4 adet mikser,10 adet kamyon, 1 adet asfalt robotu ve birçok transit kamyonet hizmete girdi.