61SAAT HABER SERVİSİ - Kanuni Anadolu Lisesinin listeye alınması için ise Okul Aile Birliği ve mezunlar harekete geçti. Türkiye ve Uluslararası Arenada yer alan okul mezunu bir çok kişi kararın yeniden gözden geçirilmesi için ilgililerle görüşmelere başladı.
Trabzon Kent Konseyi Başkanı olan ve aynı zamanda Kanuni Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanlığını da yürüten Mustafa Yaylalı, “Kanuni Anadolu Lisesi 1982 yılında kuruldu. Sürekli merkezi sistemle sınavla öğrenci alan okul. Ülke genelinde çok büyük başarılara imza attı. Üniversite sınavlarında Türkiye 5.’liği, 9.’luğu böyle bir çok derecesi olan okul. Geçen yıl itibariyle Türkiye genelinde en iyi 50 Anadolu Lisesinden birisi. Bu okulun, Merkezi Sınav Sistemi ile öğrenci alacak okullar listesinde olmaması kabul edilebilir bir durum değil. Hem ülkemizde hem de uluslararası düzeyde önemli noktalara insan yetiştirmiş bir okul. Böyle bir okulun sınavla öğrenci almaması ilk defa olacak. Bu Trabzon için önemli bir değere sahip okulu aslında seviye olarak aşağılara çekme niyetinden başka bir şey oluşturmayacak. Bunun önüne geçilmesi lazım. Milli Eğitim Bakanımız girecek öğrencilerin yüzde 10’unu okullara koyacağız diyor ama Trabzon’da ki Fen Lisesi ile İstanbul’da ki Fen Lisesi sayısı aynı değil. Ortahisar İlçesinde merkezi sistemle öğrenci alacak lisemiz yok. Ortahisar ihmal edilebilecek ilçe değil. Kanuni Anadolu Lisesi bu tür konularda ihmal edilecek okul hiç bir zaman olmadı. Okullar statü değişir. Kanuni Anadolu Lisesi hiç bir zaman statü değişmedi. 82’deki çizgisini aynen koruyan okul. Kanuni Anadolu Lisesinin sıralanan listede de çok önemli yeri var. Trabzon’da yüzde 1’den öğrenci alıyor. Başka Fen Liselerine gitmeyip Trabzon’dan öğrenci alan 60 öğrenci var” dedi.

O LİSTEYE GİRECEK 12. 13. OKUL DEĞİL
Yaylalı, sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz Kanuni Anadolu Lisesi konusunda ısrarcıyız. Kanuni Anadolu Lisesi o listeye girecek 12. 13’nücü okul değil. Üst sıraları hak eden bir okul. Ülke genelinde bir çok projeye imza atmış bir okul. Şuanda, Trabzon’da değil Türkiye genelinde AB Projeleri bağlamında, Eğitimde Kalkınmaya yönelik proeler babında önemli projeler imza atmış bir okul. Halen yürütülüyor. Bu okulu bir kenara koyup yüzde 10’a giremedi diye yaklaşımla değerlendirmek kabul edilebilir bir durum değil. Ben Milli Eğitim Bakanlığının hızla geri döneceğini düşünüyorum. Bütün mezunlarımız şuan ayakta ve ciddi tepki gösteriyor. Artık yöneticiler bununla ilgili gerekli tedbiri hızla alır diye düşünüyorum”

MEZUNLAR HAREKETE GEÇTİ
Mezunlar olarak üst düzeyde bütün temasların gerçekleştirildiğine dikkat çeken Yaylalı, “Şuanda mezunlarımız özellikle üst düzeyde bütün temaslarını gerçekleştiriyor. Bu bir kayırmacılık talebimiz yok. Kanuni Anadolu Lisesi hak ettiği konumdan aşağı çekilemez diye duruşumuz var. Bunu bu konuda söz sahibi kim varsa onlarla paylaşıyoruz. İnşallah geri dönülecektir. Bir okul kayırmacılık diye anlayışı asla yok. Kanuni Anadolu Lisesi tabandaki öğrenci sıralamasında 4.’dür. Yüzde 1’lik sıralamada öğrenci alan okul. Geçen yıl aldığı öğrencilerden 60’a yakını diğer Fen Liselerine gitmeyip Kanuni Anadolu Lisesine gelen öğrencilerdir. Bu hak edilmişliğin ilgilelrle paylaşılması için bütün mezunlarımız liste açıklandıktan sonrada ilgililerle paylaşma noktasında çaba gösteriyoruz” dedi.