61SAAT HABER MERKEZİ :   Trabzon’un Yenicumaha Mahallesinde bugün silahlar konuştu. 1 kişi yaralandı, 2 kişi ise gözaltına alındı. Olaya karıştıkları iddiasıyla 2 kişinin ise aranmasına devam ediliyor. 

İddialara göre mahallede  bir  büfeye gelen 3 kişi alacaklı oldukları şahıs ile kavga etmeye başladı. Burada 3 kişi silah çıkarak tehditler savururken şahsın da başına silah kabzasıyla vurdukları ileri sürüldü. Bu esnada çevredekilerin haber vermesi ile olay yerine gelen polis 3 kişiyi gözaltına alarak Trabzon Emniyet Müdürlüğüne götürdü. 

Burada ifadeleri alınan şahıslar ardından Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından salıverildi. Salıverilince yeniden aynı mahalleye lüks araç ile giden şahıslar hemen iş yerinin karşısında ki büfeden alışveriş yapmak istedi.  Bu 3 kişiyi karşısında ki büfeden alışveriş yaptığını gören ve ‘Sabah tehdit edildiği gerekçesi” ile şikayetçi olan şahıs iddialara göre belinde ki silahı çıkarak ateş etmeye başladı.

Açılan ateşte 1 kişi bacağından yaralanırken şahısların bölgeye geldiği araca da çok sayıda kurşun isabet etti. Silah sesleri ile bir anda inleyen mahalleye Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından çok sayıda polis ekibi ile 2 ambulans sevk edildi.

Toplam 15 polis ekibinin geldiği mahallle de ortalık karışınca polis kalabalığı dağıtmak ve asayişi yeniden sağlamak adına havaya kurşun sıktı ve biber gazı kullandı.
Biber gazının kullanılması nedeniyle mahalleli de bu gazdan etkilendi.

Olayın ardında 1 kişi ambulans ile hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken 2 kişi ise gözaltına alındı. Silahlı kavga olayına karıştığı gerekçesi ile 2 kişinin ise aranmasına devam ediliyor.