61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Kamuoyunda geçen yıl Köprülü Kavşak mı yoksa Dal-Geç mi yapılıp yapılmaması noktasında sıkça Tartışılan Kaşüstü Kavşağında sona gelindi. 

Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, bugün Trabzon Valiliğinde düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Kaşüstü Dal-Geç projesi ile ilgili akıllardaki soru işaretlerini giderdi. 

Bayramçavuş, Kaşüstü  Dal-Geç Projesinde Ocak ayı sonu, Şubat ayı başı trafiğin verileceğini açıkladı. 

Burada özellikle ikinci hatlar deplasesinde çok zaman harcadıklarını ifade ederken, alt tarafta kazıya başladıklarını ifade etti. Bayramçavuş, “Dal-Geç’in alt kısmını kazmaya başladık. Hem üstte, hem altta çalışmalarımız devam ediyor. Burada yoğun şekilde çalışmalarımızı etkileyen ikincil hatların deplasesi ile ilgili çok zaman harcadık. Özellikle TEDAŞ’tan kaynaklanan hatların deplasesi ile ilgili..

Şuanda bunları yüzde 95 seviyesinde tamamladık. Tamamen inşaata yoğunlaştık. Çalışmalarımız son derece hızlı devam ediyor. Hedefimiz Ocak sonu Şubat başı gibi trafiği vermek. Belki daha erken alttaki kuzey yolunu trafiğe açmayı planlıyoruz. Daha sonra diğerini açacağız. O şekilde planlamamız var” dedi. 

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un, “Dediğimiz tarihte tam tekmil her şey bitmiş mi olacak?” sorusuna Bayramçavuş, “Bir takım drenaj hatları yüzeyde devam ediyor olabilir. Ama altı tamamen trafiğe vereceğiz. Üstte de toplayıcı yolları, kavşakları vereceğiz ama ince işlerde devam edecek. Trafiğe engel olmayacak” ifadelerini kullandı.