61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Yomra İlçesi Kaşüstü mevkiinde trafiği rahatlatmak için yapılan ve ilk aşamada büyük tartışmalara neden olan Dalçık Projesinde yeni iddialar ortaya atılıyor. 
Bugün Projenin İptal edilip yeni bir proje yapıldığı iddiaları ortaya atılırken bu konuda Karayolları Trabzon Bölge Müdürlüğü sessizliğini korudu. 
Projeyi yakından takip eden ve her hangi bir sıkıntı olduğunda direkt müdahil olan Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası ise bu iddialara karşı çıktı. 
Yetkililerden aldıkları bilgiyi paylaşan Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı, projenin devam ettiğini ve yüzde 80 etabına geldiğini bildirdi. 
Projenin hızla devam ettiğine dikkat çeken Yaylalı, kendilerininde oda olarak projeyi takip ettiklerini ifade etti. Yaylalı, “Kamuoyunu sağlıklı bilgilendirmek lazım. Yüzde 80 seviyesine gelmiş proje. Devam ediyor. Alt yapı çalışmaları bitmiş durumda. Alt kazılarına başlanacak” dedi. 
Yaylalı, “Ne oluyor, ne bitiyor diye bizde oda olarak takip ediyoruz. Sıkıntılı durum olduğunda müdahil olmamız gereken yerlerde müdahil oluyoruz. İş sistemli olarak devam ediyor. Yüzde 80 seviyesine gelmiş durumda. Ekim ayı içinde muhtemelen açıklanır. 
Bu tür haberlerin yapılması, orada teknik konuda görev ve sorumluluk üstlenen arkadaşlara haksızlık oluyor. Bir şekilde onları teşvik edecek şekilde hareket etmek lazım. Bu teşvik çerçevesinde projenin hızla tamamlanmasını sağlamak lazım” ifadelerini kullandı.