61SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon Kent Konseyi Gençlik Meclisi Olağan Genel Kurulu Trabzon Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı salonunda yapıldı.  Divan Başkanlığını Kent Konseyi Meclisi Başkanı Mustafa Yaylalı yaptı. Yaylalı, Genel Kurulun açılışında yaptığı konuşmada dikkat çeken ifadeler kullandı. 

Trabzon’da bir ortak akıl oluşturulup onun peşinde koşulması gerektiği öğüdünü gençlere veren Yaylalı, ancak Trabzon’da bir tek ortak aklın Trabzonspor olduğunu kaydetti.
Özellikle gençlerin ortak aklı oluşturmada etkili olabileceğini kaydeden Yaylalı, “Bu şehrin Trabzonspor’dan başka bir meseleleri de var sizden bunu bekliyoruz. Ben doğuştan Trabzonsporluyum. 
Biz belediye meclisi veya üstü bir kuruluş değiliz. Kentleri sürdürebilir geleceği taşıyan bir ortaklık projesiyiz. Kendimizi yerel yönetimler tarafından mutlaka istifade edilmesi gereken bir kurum olarak görüyoruz kendimizi.
Ön yargılarımızı kenara bırakacağız. Amacımız çeşitli mali konulardan yararlanmak değil faaliyet açısından daha az ağırlıklı olarak düşünmesi gerektiğini tüm bileşenler kabul etmeli. Kent konseyi
Bizden talep edilen her şeyin onaylandığı kurum değiliz.
Ortak aklı oluşturmak zor bu şehirde. Herkesin kabulü var bu şehirde. Kabulu kent olan kişi sayısı çok az. ” dedi. 

Başkan Yaylalı bu değerlendirmesine yeni bir açıklama getirdi…

İşte yaptığı açıklama;

Bugün Trabzon Kent Konseyi Gençlik Meclisi Genel Kurulu'ndaki konuşmamda "Bu şehrin ortak akıl oluşturabildiği tek konu Trabzonspor'dur." dedim. Trabzonspor bu şehrin tek markasıdır. Ortak akıl oluşturabilmek için bu şehirde verilebilecek tek örnek Trabzonspor'dur. Trabzonspor'umuz üzerindeki bu ortak aklımızı kentin diğer konularına da yansıtabilirsek, Trabzon gerçekten Marka olur. Hiç kimse elimizdeki tek marka ve bu şehrin ufkunu açacak Trabzonspor'umuzun değerini düşürecek adımlar atmamalıdır. Benim de böyle bir niyetim olamaz. Amacımız Trabzonspor'un marka değerini yükseltmek, bu başarımızı ortak aklı kent olan kişi sayısını  artırarak kentin marka değerini de yükseltmek de kullanmaktır. Maksadımız budur. Bunun dışında değerlendirmeler doğru değildir…"

KAYNAK: 61SAAT.COM