61SAAT HABER SERVİSİ - Çin’de başlayarak dünya genelinde 7,5 milyona yakın kişiye bulaşan Koronavirüse karşı Türkiye normalleşme sürecine girerken Trabzon’da dün uzun bir aradan sonra ilk defa yeni vaka tespit edilmişti. 
Trabzon’da dün artış gösteren Koronavirüs vaka sayısında bugün sevindiren gelişme yaşandı. 

6 KİŞİ İYİLEŞEREK TABURCU OLDU

İl genelinde Koronavirüse yakalanan hastaların tedavi gördüğü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kaşüstü Kampüsünde dün 23 olan vaka sayısı bugün 17’ye düştü.  Hastanede son 24 saat içinde 6 kişinin iyileşerek taburcu olduğu belirtildi. 

YOĞUN BAKIM 5’TEN, 6’YA ÇIKTI
Hastanede tedavi gören 17 hastadan 11’inin Kovid Servisinde bulunduğu belirtildi. Geri kalan 6 hastanın ise yoğun bakım ünitesinde tedavilerine devam ediliyor. Hastanede vaka sayısı düşmesine rağmen yoğun bakım ünitesinde ki vaka sayısında ise artış yaşandığı görüldü. Dün yoğun bakımda ki hasta sayısı 5’ken, bugün 6’ya çıktığı ifade edildi. 

KARANTİNA SAYISI 38'DEN 36'YA DÜŞTÜ
Öte yandan hastanede Koronavirüs olma şüphesiyle 38 kişinin karantina altında tutulduğu belirtildi. Bu kişilere düzenli olarak test yapıldığı ifade ediliyor. Dün ki rakamlarla kıyaslandığında ise Karantina sayısında da 2 kişiyle düşüş olduğu görüldü. 

ÜLKE GENELİNDE 144 BİN KİŞİ İYELEŞTİ
Türkiye genelinde ki vaka sayısına bakıldığında ise bugüne kadar toplam vaka 172 bin 114. Bu vakalardan 144 bin 598’i iyileşirken 4 bin 729’u ise ne yazık ki hayatını kaybetti. Ülke genelinde mevcut vaka sayısı 10 Haziran itibariyle 22 bin 787