Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, Ortahisar Belediyesinin KTÜ’de kurduğu iftar çadırında öğrencilerle birlikte orucunu açtı. 
AK Parti Gençlik Kollarının vefa yemeğinde öğrencilerle bir araya gelen Bakan Turhan, yemek dağıtım standında öğrencilere ikramda bulundu. Ardından öğrencilere hitap eden Bakan Turhan, “Sizler ülkenin yüzbinlerce genci içinde bu üniversiteyi kazanmış ve size verilen emekleri boşa çıkarmadan buradan eğitim yapma hakkına sahip oldunuz” dedi 

BİZİ İÇTEN YIKMAYA ÇALIŞIYORLAR
Bakan Turhan, “Hepiniz farklı farklı meslek dallarında bölümlerde okuyorsunuz. Ülkemizin birliği beraberliği için ülkemizin dünyada hak ettiği değeri alması için sizin yapacağınız çalışmalar önemli. Eğer kendinizi çok iyi yetiştirirseniz, geleceğe en iyi şekilde hazırlarsanız, gelecekte alacağınız sorumlulukları en iyi şekilde tas tamam yerin getirme fırsatı yakalamış olursunuz.
Ülkemizin içinde bulunduğu şartları biliyorsunuz Etrafımız ateş çemberi. Bugün çok daha çok yönlü bir ülkemiz tehdit altında. Bizim özellikle son 10 yılda 15 kaydettiğimiz mesafe birilerinin işine gelmiyor. Birilerinin huzurunu bozuyor. Özelikle bu coğrafyada, Türkiye kendi başına, kendi kendisini nasıl idare eder, kendi karar verir bunu bazı güçler çekemiyor. Bunları biliyorsunuz. 
Aktif genç olmanın bir gereği de bu. Dünyayı takip etmek. Olan bitenin arkasında ki düşüncelerin ne olduğunu, hedeflerin ne olduğunu bileceğiz. Neden sonuç ilişkisini araştıracağız. Ona öre vaziyet alacağız.  
Dış mihraklar olduğu gibi içerde de işbirlikçileri vardır. Biz bu coğrafyada bin yıldan beri kendi devletimizin altında yaşıyoruz. Bundan sonra da inşallah bu devam edecek. 
Bizi içten yıkmaya çalışıyorlar. Ülke üzerinde oynanan oyunların çoğu gençler üzerinde oynanmıştır. Sizleri değişik yöntemlerle kafalarınızı çekerek, bilim adına, insanlık adına, demokrasi adına kafalarını çelerek kendi oyunların alet etmek isteyenler vardır. Bunlara karşı hepimizin uyanık olması lazım” dedi.  

İSTANBUL SEÇİMLERİ
Bakan Turhan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sicimleri için ise, “Önümüzde Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul Belediye Başkanlığı seçimi yenileniyor. Bu neden önemlidir. İstanbul, Türkiye’nin ekonomik ve kültürel başkentidir. Dünyanın aslında baş kentidir. Bütün dünya bu seçimi takip ediyor. Biz bu ülkede siyasi, ekonomik istikrarın devam etmesi için bu belediye başkanlığını almamız lazım. Aslında bu belediye başkanlığı alınmıştır. Bu şehrin 39 ilçesinin 25 ilçesini bizim iktidarımız almıştır. Ancak yapılan incelemeler sonucunda YSK’nın da bu konuda en üst otorite olan verdiği kararla bu seçimde bir hata olduğu, yanlışlık olduğu, usulsüzlük olduğu belgelerle ortaya koyulmuş ve seçimin yenilenmesine karar verilmiş. 10,5 milyon seçmeni olan 8,5 milyondan fazla insanın oy kullandığı seçimde rakamlar öyle kritik hale gelmiştir ki matematiksel ve mantıksal olarak seçimde hile olduğu yanlışlıklar olduğu belgelerle açık seçik ortaya koyuldu. Yapanların da bunlara sebebiyet verenlerin de adli makamlar ülkenin yetkili organları gereğini yapıyor. 

İSTİKRAR SÜRSÜN DİYE.. 
Ülkede istikrar sürsün, ülkede büyüme devam etsin, istiyorsak İstanbul gibi büyük şehrin belediye başkanlığını riske atamayız. Tabi ki karar milletindir. Burada bizlere düşen görevler vardır. Özellikle İstanbul seçimlerinin kaderini belirleyecek Trabzonlular üzerinde bu oyun oynanıyor. Çünkü Trabzonluların İstanbul’da ki sayısı nüfusu etkinliği fazladır. Bunun içindir, rakibimizi de bir Trabzonlu aday olarak karşıya çıkarmıştır. Bu da taktiktir… 
Kardeşimiz de olsa aldanmayacağız. Buna inanmayacağız yol vermeyeceğiz. Doğru olanı yapacağız. Ülkemizin geleceği için hayırlısı neyse onu yapacağız. Bunun için diyoruz İstanbul’da başlayan hizmet siyasetinin kesintiye uğramadan devam etmesi lazım. İstanbul’un belediye başkanlığı bu manada önemlidir. İstanbul seçimlerinde tüm hemşerilerimiz bir tatile yaklaşıyoruz tatile giriyoruz, İstanbul’da oy kullanacak yakınlarımıza tatil için gelenlere bayram sonrası ülke için üzerine düşen çok önemli sorumluluğu yerine getirme konusunda gerekli ikazı yapmamız lazım. Gerekli hatırlatmayı yapmamız lazım. Bu ülkemiz için çok önemli bir karardır” dedi. 

SAHİP OLDUĞUNUZ O KOCA MEDEİYETİN.. 
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali teşekkür konuşması yaptı. 
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvzaoğlu ise, “Bende bu üniversitenin bir mezunu olarak, ablanız olarak gençliğin ne demek olduğunu neler hissettiğini, neler istediğini belki sizler kadar olmasa da anlayabilen geleceğe aktarabilen birisi olarak sizleri anlıyoruz. Ahlakınızı, edebinizi erdeminizi koruyarak, sahip olduğunuz o koca medeniyetin mihmandarları olarak geleceğe umutla bakan gençler olmanızı istiyoruz” dedi. 

İSTANBUL SEÇİMLERİ… 
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, “Üniversite akademik yılının sonuna geldik. KTÜ’de okuyup İstanbul’da oturan ailesi İstanbul’da olan kardeşlerimiz var. Onlara ulaşıp, sözümüzü fikrimizi Binali Yıldırım’ı AK Parti’yi ve Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonunu anlatmanız gerekiyor. İstanbul’un  5 yıl daha kazanmaya ihtiyacı var. Bunu gerçekleştirmek bu projeleri hayata geçirmek bizlerin ellerinde. Ama çalışırsak ama başarılı olursak. 
Sanki Trabzon ile AK Parti arasında bir mesafe varmış gibi algı yaratılmaya çalışılıyor. Bu hareket “Haydi Anadolu” diyerek yola çıkmış bir harekettir. Bu hareket her zaman Trabzon’dan güç alarak kuvvet alarak yoluna devam etmiş harekettir. AK Parti ile Trabzon et ve tırnak gibi bir birinden ayrılmaz bütündür” dedi.