61SAAT HABER SERVİSİ

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından yapılan operasyonlarda kamdan iharç edilen As. Dr.  Mihriban Yıldırım için KTÜ Tıp Fakültesi’nde KESK bir basın açıklaması düzenledi.
Basın açıklamasında konuşan KESK Dönem sözücü Muhammet İkinci “ Hukuku rehber edinmeyen yönetim anlayışları meşruiyetini yitirir.
Çünkü devlet; hukuk ve adalet varsa devlettir.
 Hükümete sesleniyoruz: Darbe girişimi ve arkasındaki güçlerle hakiki bir hesaplaşma, ancak demokrasi ve hukuk mümkündür.

İKİNCİ : GÖREVİNE İADE EDİLSİN
 Bu arada ülkemizi darbe koşullarına getiren sürecin siyasal sorumluluğunu üstlenin ve gereğini yapın. Kuşkuya yer bırakmayacak kadar açık bir komploya dâhil edilen üyemiz Dr. Mihriban Yıldırım'ın acilen hakları iade edilerek görevine dönmesi sağlanmalı. Onun açığa alınmasına katkı sağlayan şer odakları da ortaya çıkarılmalı ve yargılanmalıdır.



YILDIRIM, FETÖ’CÜ DEĞİL
Somut bilgi, belge ve delillere dayanmayan, evrensel hukuk kuralları dikkate alınmadan ve şeffaf bir soruşturma süreci işletilmeden yapılan açığa almalar ülkenin içinde bulunduğu kaosu derinleştirmekten başka sonuç vermemektedir. Bu tür uygulamalar toplumsal barışa yönelen ve kamu vicdanını yaralayan bir sonuçlar vermektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu hassasiyetler ve kırılma noktaları gerekçe gösterilerek ilan edilen Olağanüstü Hal uygulamaları, yayınlanan kanun hükmünde kararnameler sadece devletin içinde yuvalanan FETÖ yandaşlarını hedef almamaktadır. Açık muhalif kimlikleriyle ve mücadeleleriyle bilinen pek çok kamu personeli de başlatılan bu büyük tasfiyenin içine dahil edilmektedir. Türkiye'de pek çok örneğini gördüğümüz şekilde, Trabzon'da da KESK/SES ve TTB üyesi KTÜ’de asistan hekim Dr. Mihriban Yıldırım hakkında Cemaate üye olduğu iddiasıyla soruşturma açılmıştı. Dr. Mihriban Yıldırım hiçbir hukuki ve maddi delil ortaya konmadan 672 sayılı KHK'yla birçok kamu görevlisiyle birlikte görevinden ihraç edilmiştir. Çevresi tarafından ilerici, laik, demokrat, eşitlikçi dünya görüşü ile bilinen Dr. Yıldırım'ı darbeci FETÖ cemaatiyle özdeşleştirmek, bu iddiayla kamudaki işine son vermek ülkemizin farklı bir mecraya doğru sürüklendiğinin işaretidir.” dedi



YILDIRIM: BAHANE İLE İHRAÇ EDİLDİM
Ardından konuşan Mihriban Yıldırım ; Bahane ile ilk kanun hükmünün kararnamesiyle görevimden ihraç edildim. İlk ihraç edildiğimde hiçbir gerekçe bilmiyordum. Daha sonra hakkımda Bylock’la ilgili iddiaları öğrendim. 
İşte benim evet Doktor Mihriban örgüt üyesi, Doktor Mihriban’ın örgütü burada örgütünün temsilcileri burada. Bizim ne yaptığımız ne söylediğimiz gayet net. Biz bu ülkede eşitlik, laiklik, özgürlük, demokrasi mücadelesi veriyoruz. İktidarın ve kalemşörlerin derdi de bizim savunduğumuz bu değerlerledir. Bir an önce bu ülkenin, bu şehrin ilerici laik demokratik kişi ve kurumlarını karalamaktan, hedef göstermekten vazgeçsinler. Önce kendi üzerlerindeki pislikleri temizlemekle uğraşsınlar. Teşekkür ediyorum.” dedi