61SAAT HABER SERVİSİ - 61saat.com’un konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Baykal, hastanenin Sağlık Bakanlığına devredilme iddialarına cevap verdi. 

FAKÜLTE’DE SORUNUN TEMEL KAYNAĞI
Tıp Fakültesinde yaşanan sorunun, Türkiye çapında yaşandığına dikkat çeken Baykal, " Tıp Fakültesini ilgilendiren sorun, bütün Tıp Fakültelerini ilgilendiren genel bir sorun. Siz buradan Samsun’a, Çukurova, Kayseri’ye de gitseniz benzer sorunlar var. Sorun şu: Döner Sermayeye para girdileri, ödemeler dengesi ile ilgili sıkıntı yaşandığı için sizin giderlerinizi ancak karşılıyor. Maalesef, mevcut, problemler ister istemez hastalara da belli oranda yansıyor. 
Bize söylenen tedbirler alınacak. Bizde bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

SAĞLIK BAKANLIĞININ ÖYLE BİR NİYET BEYANI YOK
 Tıp Fakültesinin Sağlık Bakanlığına devredilceği iddiasının yıllardır söylendiğine dikkat çeken Baykal, "Bunlar hep söyleniyor. Yıllardır söyleniyor. Sağlık Bakanlığının devir alma niyetinin olup olmadığını açıkçası bilemiyorum. Öyle bir niyetinin olduğunu sanmıyorum. En azından bize öyle bir niyet beyanı yok” diye konuştu. 

DEVİR, ÇÖZÜM ANLAMINA GELMEZ
 Fakültenin Sağlık Bakanlığına devrinin mevcut tabloda çözüm anlamına gelmediğini ifade eden Baykal, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Sağlık Bakanlığına devri çözüm anlamına gelmez.  Belki Sağlık Bakanlığına devredilse sorunlar çözülürse beklenti var, ama değil”