61SAAT HABER SERVİSİ - Haber servisimize ulaşan vatandaşlar, hastanede acil ve bazı servislerde hastalardan veya yakınlarından, muayenelerde kullanılan normal eldivenlerden istendiğini söyledi. 

Konuyla ilgili ulaştığımız hastane yetkilileri ise yaşanan sıkıntıyı doğrularken ameliyatlarda kullanılan steril eldivenlerde henüz sorun olmadığını ancak muayene esnasında kullanılan eldivenlerin tedarikinde sorun yaşandığını söyledi. 
Eldivenlerin tedariki için firmalardan teklif isteyen hastane yönetimi  gelen cevaplar karşısında resmen şok oldu. 

5 LİRADAN 30 LİRAYA ÇIKTI
Kimi firmanın teklif vermediği ifade edilirken, telif veren firmalarında döviz artışını bahane göstererek fahiş fiyatlar sunduğu kaydedildi.  
Kur artışından önce 5 ile 10 lira arasında alınan eldivenlere,  kur artışından sonra 27-30 lira arasında fiyatlar verilince hastane yönetimi çaresiz kaldı. 
KTÜ Tıp Fakültesinde yılda ortalama 60 bin kutu yani 6 milyon adet kullanılan muayene eldivenleri, ortaya konulan bu aşırı fiyatlar nedeniyle henüz tedarik edilemezken, hastane yönetiminin sorunu aşmak için firmalarla sürekli görüşme halinde olduğu bildirildi.  

ŞEFFAF ELDİVENLER KULLANILABİLİR
Ancak hastanede muayene esnasında kullanılabilecek bir diğer alternatif olan şeffaf eldivenlerin sayısının ise yeterli düzeyde olduğu da kaydedildi.  

SORUN DEVAM EDERSE, AMELİYATLAR ETKİLENEBİLİR... 
KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde, stoklarında yeterli sayıda eldiven bulunduğu için henüz ciddi anlamda bir sorun yaşanmazken,  tedarik sıkıntısının ilerleyen aylarda devam etmesi halinde ise steril eldivende de sorun yaşanabileceği bununda ameliyatları etkileyebileceği kaydediliyor.