61SAAT HABER SERVİSİ - Milli Eğitim Bakanlığı, 2019 Liselere geçiş Sistemi (LGS) Merkezi sınavla yerleşen öğrencilerin performans sonuçları dün açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre İskenderpaşa Ortaokulu Öğrencisi İlvenaz Emir, Mahmut Celalettin Ökten AİHL öğrencisi Beyza Aslanhan ve özel bir okulun öğrencisi Ayşe Zeynep Çiftçi LGS sınavında Türkiye birincisi oldu. 

TRABZON 5.’LİĞE GERİLEDİ.. 
Ancak tüm öğrencilerin başarı istatistiğine bakıldığında ise Trabzon, Türkiye 5.’si oldu. Geçen yıla göre sıralamada yükselen Trabzon’un önünde yer alan iller ise sırasıyla Muğla, Tunceli, Giresun, Rize oldu. 

EN İYİ DERECE DİN KÜLTÜRÜ… 
Trabzon’da toplam 8 bin 360 öğrenci sınava girerken ortalamalar ise bir hayli dikkat çekici.  Trabzon’da ki öğrenciler Türkçe’de 20 soru üzerinden 11.24, Matematik’te 20 soru üzerinden 3.36, Fen Bilimlerinde 20 soru üzerinden 8.95, Türkiye Cumhuriyeti İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük’te 10 soru üzerinden 6.86, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nde 10 soru üzerinden, 6.38 Yabancı Dil’de 10 soru üzerinden 4.95  aldığı görüldü. 
Trabzon bu sonuçlarla Türkçe Matematik’te Türkiye 4.’sü, Fen Bilimlerinde Türkiye 5.’si,  İnkilap ve Atatürkçülükte Türkiye 6.’sı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinde Türkiye 3.’sü, İngilizce’de Türkiye 9.’su oldu. 

YERLEŞEN ÖĞRENİLER BAZI ALININCA ORTALAMA DEĞİŞECEK
Trabzon hatırlanacağı üzere geçen yıl LGS’de  İllere Göre Merkezi Olarak Yerleşen Öğrenci sayısında Türkiye’de ilk sırada yer almıştı.  İlk açıklanan rakamların tüm öğrencileri kapsadığı ancak sonrasında öğrencilerin tercihlerinin ardından yerleştikleri okullara göre ise yeni bir tablo hazırlanacağı kaydedildi. Yerleşen öğrenci sayısının sınırlı olacak olmasından dolayı da ortalamaların da değişeceği bildirildi.