61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Limanından kurşun, çinko gibi ağır metal malzemelerin ihracatı esnasında yağan yağmurla birlikte bu malzemelerden sızan suyun denize boşaldığı iddiasına Trabzon Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş yanıt verdi.

61saat'e konuşan Ermiş, böyle bir durumun söz konusu olmadığını kaydederken, “Bu tarz malzemeler için tüm önlemler alınmaktadır. Bunlar ihracat yüküdür. Onların denizle buluşması söz konusu değil. Bu noktada bütün tedbirler alınıyor” dedi.

Soçi, limanının kapandıktan sonra Trabzon’dan meyve – sebze ihracatının Samsun Limanına kaymasının son durum sorulduğunda ise Ermiş, “Soçi  Limanı kapandıktan sonra ihracat için Trabzon Limanında ki gemiler Samsun’a kaydı. Buradan Novoroski’ye gidiyor. Novoroski ile Samsun ve Trabzon arasında ki mesafe eş değil. Karayoluyla Trabzon’a gelme ekstra maliyet yarattığı için şu aşamada Trabzon Limanı ve Trabzon ile entegre değil.



Biz, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ile birlikte yaptığımız bir çalışma var. Soçi Limanının yaklaşık 20 mil yanında Adler Limanı var. Ruslar bu limanı açarsa ihracat yeniden Trabzon’a kayabilir. Bu çalışmayı sürdüreceğiz. Adler Limanı yük boşaltma için kullanılacak konumda. Olimpiyatlardan dolayı kapatılmış o konunun üzerine gideceğiz” diye konuştu.